Jeugdvakantiewerk Goirle 2004 van start

ingevoerd op 24-8-2004

Maandag 23 augustus barstte het Jeugdvakantiewerk Goirle in alle hevigheid los. Ter gelegenheid van de opening van het eerste Chinese Kindellestaulant van Nederland kwam zelfs wethouder Sjef Verhoeven opdraven. Na de officiële telling van het aantal kinderen door de voorzitter van het JVW, Eric van Rouwendaal, werd het Lestaulant geopend, door een witte strik weg te trekken. Daarna vroeg de eigenaar van het Lestaulant, de voormalige Ninja Koe Joe Geluk, de wethouder om de sleutel. Helaas bleek deze sleutel kwijt te zijn geraakt in de post.

Gelukkig bleken er hulpvaardige kinderen bereid te zijn om de sleutel te gaan zoeken. De sleutel was in honderden stukken uiteen gevallen en kon terug verdiend worden door het spelen van spelletjes.

De Onder- en Middenbouw deden vandaag diverse plekken in Goirle aan, onder andere het Oranjeplein. Niet alleen vonden zij de sleutel terug, ook toverden ze zichzelf om tot echte Chinezen, met veel schmink en veel knutselmateriaal. De Bovenbouw liep een coördinatentocht rond het Bankven. Het weer was het JVW vandaag goed gezind. Na een paar druppels in de ochtend trok de lucht open en konden zelfs de waterspelletjes van stal worden gehaald.

’s Middags werd het Lestaulant dan echt geopend. Maar het bleek helemaal geen Afhaalchinees te zijn! Achter de restaurant bleek de Keizer van China en zijn gezin te wonen. Dinsdag is het de Theaterdag en horen de kinderen meer over de Keizer van China.

Het jeugdvakantiewerk Goirle 2004 duurt nog tot en met zaterdag.Alle 500 kinderen bij de opening Alle 500 kinderen bij de opening
Wethouder Verhoeven opent Restaulant Wethouder Verhoeven opent Restaulant