Zondag 29 augustus Hollandsche/Country braderie in Goirle

ingevoerd op 28-7-2004

Optreden van Countryband SAVANNAH
m.m.v. nederlandstalige artiesten, Frank Smeekens – Henry Huijsmans en Peter van Leent

Op zondag 29 augustus 2004 organiseert Muziekvereniging SOS uit Goirle voor de vijfde keer een grootse Hollandsche/Country braderie op het Oranjeplein te Goirle.
Naast de gebruikelijke kramen en kinderattractie’s is de muziek toch de hoofdmoot van de dag. Vanaf 13.00 uur zal er live muziek aanwezig zijn. Deze wordt verzorgd door de Countryband Savannah afgewisseld door de zangers Frank – Henry en Peter.

Savannah is een allround formatie, die z’n oorsprong vindt in de countrymuziek. In dit genre staat de band al ruim tien jaar aan de europese top. Minstens zo belangrijk is, dat de formatie al die tijd vrijwel ongewijzigd is gebleven, hetgeen duidelijk de kwaliteit ten goede komt. Savannah heeft inmiddels vele cd’s uitgebracht. Hoogtepunten in de carrière van de band zijn ook de diverse optredens voor radio en tv. Ook de deelname aan grote evenementen in Oosterhout (Floralia Festival), Brugge (Brugville, en Elspe (Dld) mag niet onvermeld blijven. Het aantal Live-optredens van Savannah stijgt nog ieder jaar en de belangstelling vanuit andere landen groeit mee. Savannah scoort jaar in jaar uit hoog in de populariteitspoll van het maandblad Country Gazette. De band maakt heel makkelijk uitstapjes naar andere muziekstijlen en deelde het podium met sterren als Johny Cash, Freddy Fender, Buck Owens, Wanda Jackson, Lee Towers, George Baker, Grant & Forsyth.

De optredens van Savannah worden afgewisseld met regionale artiesten. Peter van Leent is bij veel goirlenaren nog onbekend. Maar daar komt met zijn optreden op het Oranjeplein ongetwijfeld verandering in. Frank Smeekens en Henry Huijsmans zijn bij de meeste mensen wel bekend. Zij treden regelmatig op binnen en buiten de regio.Velen van u zullen genoten hebben van hun optreden tijdens het o,a het levenslied. Zij zullen ongetwijfeld met hun optreden zorg dragen voor een prima sfeer op het terrein. Naast de gewone braderiekramen vindt u ook kramen met zeer uiteenlopende country en westernartikelen, zoals laarzen, kleding, hoeden, en decoratieve artikelen. Voor de snuffellaars onder de bezoekers staan er diverse kramen met vlooienmarkt artikelen. Ook aan de aanwezige kinderen word gedacht, alle aanwezige attracties zijn gratis, naast een springkussen staat voor jong en oud een vliegend tapijt, ook kunnen zij zich laten sminken. Om de country sfeer te vergroten zijn er voor de jeugdige liefhebbers ponypaardjes aanwezig. Bij de gezellige terrasjes en eettentjes is er volop gelegenheid om de dorst te lessen en de geweldige trek te stillen. Uw toegangsbewijs is een lot voor de loterij waarvan de uitslag in de plaatselijke weekbladen word bekend gemaakt. De braderie is open van 12.00 tot 17.30 uur.
Toegang 3 euro per persoon. Kinderen tot 1,20 m 1 euro.