‘Niet schromen voor een goed advies’

Notarissen Smeets en Weijmer:

‘Als er in de wandelgangen heftige discussies over ingewikkelde procedures plaatsvinden, hebben de betrokkenen vaak de kans gemist om zich geheel vrijblijvend tot een notaris te wenden om tijdens crisissituaties de juiste weg te bewandelen. Helaas komt het maar al te vaak voor dat een bezoeker van mr. Smeets zich jammerlijk uitlaat met de woorden; “als ik dat geweten had….!” Vooral jammer als je weet dat het kantoor de eerste informatie en wellicht een bevrijdend advies geheel pro deo verzorgt. In feite wil iedereen die een geschil heeft, daar zo snel mogelijk van af. Het is immers beter, normale werkbare verhoudingen tussen partijen te ervaren, dan juridische steekspelen. Vooral het laatste gaat vaak gepaard met moeilijke procedures en kosten derhalve veel tijd,geld en energie. Bovendien is het lang niet zeker dat een uiteindelijke rechtelijke uitspraak de oplossing biedt. “Mediation” neemt gelukkig een steeds populairdere vorm aan
Het is daarom helder dat Smeets & Weijmer niet alleen Notarissen, maar ook Mediators op hun visitekaartje hebben staan. Inhoudelijk betekent dat laatste, dat beide heren gespecialiseerd zijn in het bemiddelen bij conflictsituaties of onderlinge verschillen. “We willen de betrokkenen daarom met nadruk adviseren, om niet te schromen hun probleem bij ons neer te leggen”.

Goirles Notariskantoor sinds 1985
Nadat de heer Smeets bij notaris Vrijdag in 1993 als kandidaat aangesteld werd, is hij in 1998 tot notaris benoemd en drijft hij nu samen met collega de mr.Weijmer, die in 2003 tot notaris is benoemd als opvolger van notaris Vrijdag het notariskantoor aan de Tilburgseweg 126 in Goirle.
Op de vraag wat er nu leuk is aan het ambt, reageert de heer Smeets onmiddellijk: “Het is natuurlijk fascinerend, om te werken voor en met mensen uit alle lagen van de bevolking.
Het is kennelijk een groot misverstand dat een notaris alleen een aan- of verkoop van een huis bekrachtigt of dat hij een erfenis beschrijft. Nee onze taken en adviezen zijn talloos en blijven van dag tot dag boeiend. Met een team van achttien medewerkers ziet ons kantoor er zeer “kleurrijk” uit. Gelukkig begint het hoogdrempelig gevoel op weg naar een notaris voor de meeste mensen weg te ebben. We zullen als notaris nooit agressief adverteren, maar het lijkt me wel zinvol te vertellen,dat we voor iedereen altijd klaar staan.