GroenLinks blaast huidig College op

ingevoerd op 15-7-2004

Woensdagavond 14 juli maakte GroenLinks tijdens een inderhaast belegde persconferentie bekend dat de partij uit de Coalitie stapt, aangezien verdere samenwerking binnen het huidige College niet meer mogelijk is.
Als reden wordt het alom speurbare gebrek aan vertrouwen en geloofwaardigheid genoemd.
Het besluit is genomen na een partijvergadering op dinsdag13 juli en gebaseerd op incidenten (de Vriendschap en Rielsedijk 3) rondom de afgifte van bouwvergunningen.

Tijdens de partijvergadering van dinsdagavond kreeg GroenLinks-wethouder Henk van Boxtel, aan wiens integriteit overigens niet wordt getwijfeld, het dringende advies om zich op zijn positie te beraden.

Henk van Boxtel onderschrijft de opstelling van zijn partij. Ook hij merkt dat in het dorp met betrekking tot het huidige College, een gebrek aan vertrouwen bestaat. Aangezien hij tevens de portefeuille van de plotseling opgestapte wethouder Tjeerd de Vries behartigt en Goirle in de uitvoeringsfase verkeert van enkele grote projecten, blijft hij voorlopig zitten.

Goirle moet tenslotte bestuurbaar blijven. Door het vertrek van GroenLinks verliest de coalitie de meerderheid in de Gemeenteraad.