Frank Smeekens presenteert eerste album

Diverse optredens tijdens cd-presentatie zorgen voor swingende avond in Hotel de Druiventros

Na drie singles te hebben uitgebracht, komt de Goirlese zanger Frank Smeekens binnenkort met zijn eerste album. Op vrijdag 16 juli presenteert hij in Hotel de Druiventros in Berkel-Enschot zijn nieuwe cd met de naam: Ik voel me goed

Wie onlangs in Tilburg het Festival van het Levenslied heeft bezocht, heeft waarschijnlijk alvast een voorproefje gekregen van het nieuwe album van Frank Smeekens. Op het podium aan de Paleisring zong de Goirlese zanger onder anderen drie nummers van zijn nieuwe cd. Na afloop ontving Smeekens louter positieve reacties. “De mensen waren erg te spreken over de nieuwe liedjes. Daar was ik erg blij mee. Het is altijd spannend om nieuwe nummers te zingen en te kijken hoe het publiek daarop reageert”, aldus Smeekens.

Ik voel me goed luidt de titel van het album dat Smeekens op vrijdag 16 juli in Hotel de Druiventros presenteert.De samenstelling van de cd, uitgebracht door platenmaatschappij HJDM, is volgens de zanger een goede afspiegeling van zijn eigen stijl en repertoire. “Het is een heel gevarieerd album geworden. Er staan zomerse nummers op met spaanse gitaren maar ook up-tempo liedjes en dance-nummers. Het is een mooi geheel geworden.” Er is bewust gekozen voor nederlandstalige songs. “Het is mijn eerste album en dat moet voor de mensen herkenbaar zijn. Ik zing zo nu en dan ook wel engelstalig maar de meeste nummers die ik zing zijn toch in het nederlands. Vandaar die keuze”, licht Smeekens toe.
De presentatie van het album in Hotel de Druiventros gaat gepaard met diverse optredens. Naast Frank Smeekens zelf, klimmen onder anderen Charlène, Walter Vermeer, Jurgen Leijten, Theo van Cleeff, Patrick Broers, Mickey 2 Much en de Bad Brothers op het podium. Het avondvullende programma start om 20.00 uur en gaat tot in de late uurtjes door.

Zo vader zo zoon
Met zijn eerste album komt voor Smeekens een droom uit. Zeven jaar geleden begon voor de nu 30-jarige zanger eigenlijk min of meer bij toeval zijn zangcarrière, tijdens een voorronde van het Festival van het Levenslied. “In de kantine van GSBW had ik al vaker gezongen en de mensen reageerden daar heel enthousiast op. Toen ik een keer ging kijken bij de voorrondes van het Festival van het Levenslied dacht ik: ‘wat die mensen op het podium doen, kan ik ook’. Ik heb me toen ingeschreven en een week later trad ik zelf op. Ik heb uiteindelijk de finale gehaald maar net niet gewonnen.” En daarmee was zijn zangcarrière begonnen. Vanaf dat moment ging het snel. Smeekens: “Ik ben toen gaan optreden tijdens feesten en in café’s. Langzaam heb ik mijn repertoire uitgebreid en uiteindelijk drie singles uitgebracht. En dan nu dus mijn eerste album. Als ik zo terugkijk is een droom uitgekomen.”
Het zangtalent van Smeekens blijkt overigens voor een belangrijk deel genetisch bepaald. Zijn vader speelde jarenlang in een band en treedt zo nu en dan nog steeds wel eens op. Smeekens: “Mijn vader was altijd bezig met muziek. De liefde voor muziek zit dus zeker in de familie.”
Wat betreft de toekomst kunnen we nog wel het een en ander verwachten van Smeekens. Na de lancering van zijn eerste album volgt in ieder geval een dvd. Bovendien zijn er ook al plannen voor een tweede album. Zo ver wil Smeekens nu nog niet vooruit kijken. “Ik verheug me heel erg op de cd-presentatie. Ik ben heel benieuwd wat de mensen van mijn eerste album zullen vinden. Dat is spannend, maar ook heel leuk.”

Kaarten voor de cd-presentatie van Frank Smeekens zijn verkijgbaar in de voorverkoop (Hotel de Druiventros, Café Partycentrum Joey’s en Fonzie cd’s) en voorafgaand aan de avond zelf. Bij het entreekaartje hoort ook een gratis album.