Kringloop Bedrijf Goirle geeft uw spullen een tweede kans!

Opruiming gehouden?

In ieder huishouden komen spullen voor die niet meer gebruikt worden, maar nog te goed zijn om weg te gooien. Vaak zijn ze nog prima in orde maar is de eigenaar er gewoon op uit gekeken of hebben ze hun diensten al bewezen. Het kringloopbedrijf zorgt er voor dat deze producten niet op de afvalberg komen, maar aan een tweede leven kunnen beginnen.

Kringloop Bedrijf Goirle is een stichting die zonder winstoogmerk werkt aan het verminderen van de afvalberg. Zij realiseren dit niet alleen door een goede scheiding van materialen, maar gaan nog een stapje verder. Door spullen opnieuw in de verkoop te brengen, wordt er niet alleen minder afval verbrand, maar hoeft er ook minder geproduceerd te worden. Dat spaart weer grondstoffen en energie en uw spullen krijgen nog een tweede kans.

U staat aan het begin………
Hebt u spullen die nog te goed zijn voor het grof vuil, maar die u niet meer nodig heeft. Bel dan tijdens de kantooruren de kringlooplijn 0900 8212248.
Samen met de telefoniste maakt u een afspraak wanneer de spullen opgehaald worden. Dit kan altijd binnen vijf werkdagen. Wij verwachten van u dat u op de afgesproken tijd thuis bent en dat de spullen op de begane grond en binnen staan
U kunt daarbij denken aan meubels, kleding, elektrische apparaten, speelgoed, curiosa, boeken, potten en pannen, eigenlijk alles wat je in een huishouden tegen komt. Maar ook de kapotte wasmachine of de tv die het niet meer doet, kan naar het kringloopbedrijf. Daar zal geprobeerd worden het apparaat te repareren. Als dit niet meer loont, wordt het afgevoerd naar gespecialiseerde bedrijven voor een zorgvuldige demontage.
Als de spullen inderdaad geschikt zijn voor hergebruik zijn er geen kosten aan verbonden.

Waarom nemen wij niet alles gratis mee?
De ervaring heeft geleerd dat een gedeelte van de aangeboden spullen niet verkoopbaar is in onze winkel. De spullen zijn dan al te veel versleten of er is absoluut geen vraag naar in de winkel..
Die spullen worden dan alsnog afgevoerd naar de verbrander. De kosten van transport en verwerking zijn volledig voor het kringloopbedrijf. Om die kosten beheersbaar te houden zijn wij genoodzaakt alleen datgene gratis mee te nemen waarvan verwacht wordt dat het voor verkoop geschikt is.
Wel kunnen wij de spullen tegen betaling meenemen. U betaalt dan het bedrag wat u ook op de milieustraat zou betalen. De chauffeur overhandigt u een prijslijst met de gehanteerde tarieven. Is het grootste gedeelte van datgene wat aangeboden wordt geschikt voor hergebruik dan worden er geen voorrijkosten in rekening gebracht. Bestaat het aanbod voor het grootste deel uit afval, dan wordt bovendien 30 euro voorrijkosten in rekening gebracht.
De chauffeur zal u altijd ter controle een kwitantie laten tekenen en u een afschrift overhandigen.
U kunt goederen die niet voor hergebruik geschikt zijn zelf brengen naar de milieustraat, maar ook dan zijn er kosten aan verbonden.

De kringloopwinkel.
Alle spullen worden gecontroleerd en schoongemaakt, voordat ze in de winkel terecht komen.
Onze winkel is dan ook zeker een bezoekje waard. Het aanbod is zeer divers. U kunt er alle denkbare spullen aantreffen.
Tegen een kleine vergoeding worden gekochte spullen thuis bezorgd. Op diverse apparaten wordt zelfs garantie gegeven.
De winkel is van dinsdag tot vrijdag geopend van half tien tot vijf . Op zaterdag sluiten wij een uur eerder.