‘We dragen de zaak met een gerust hart over’

Ansems Slotenservice sluit deuren, Donders Security zet activiteiten voort

Nog twee dagen. Dan sluit Ansems Slotenservice definitief haar deuren. Ruim 22 jaar was het bedrijf de specialist voor hang- en sluitwerk. Helemaal verloren gaat de expertise niet. Het Tilburgse Donders Security zet de activiteiten van Ansems Slotenservice voort maar wel zonder Jan en Corry Ansems. Jan: “Het zal de eerste weken best wel moeilijk zijn.”

Tot twee keer toe loopt Jan Ansems tijdens het gesprek naar de winkel. Even een klant helpen. Nog maar een paar dagen, dan is dat niet meer nodig. Na 22 jaar houdt Ansems Slotenservice op te bestaan. Jan: “Het is goed geweest. We hebben altijd dag en nacht gewerkt om deze zaak op te bouwen maar eens komt ook daar een einde aan.” Eigenlijk had Jan de verkoop van zijn zaak nog een paar jaar willen uitstellen. Een tegenstribbelende elleboog verspoedigde echter zijn besluit. “Ik ben 58 jaar. Ik heb altijd gezegd dat ik pas na mijn zestigste zou stoppen. Het moment van stoppen is dus eerder gekomen dan verwacht maar ik heb er vrede mee.”

Vanaf vrijdag is Ansems Slotenservice definitief gesloten. Het Tilburgse Donders Security zet de activiteiten voort. Jan is blij met de overdracht. “Aanvankelijk wilde ik de zaak graag overdragen aan een van mijn zonen maar die hadden uiteindelijk niet voldoende interesse. Een vakman in hang- en sluitwerk heeft heel veel specifieke kennis nodig. Het kost jaren om dat op te bouwen. Gelukkig is die kennis ook aanwezig bij Donders Security. Ik verwacht dat onze klanten daar in de toekomst prima terecht kunnen. Mijn vrouw Corry en ik dragen de zaak dan ook met een gerust hart over.”

Herinneringen
Met het naderende slot in het vooruitzicht blikken Jan en Corry terug op de historie van hun bedrijf. Het begon allemaal in 1982 met een klein bedrijfje in de Tobiasasserstraat in Goirle. Jan: “Ik was van oorsprong timmerman. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt en mezelf gaandeweg gespecialiseerd in het plaatsen van sloten. Nadat tot twee keer toe het bedrijf waar ik werkte failliet was gegaan, trok ik de stoute schoenen aan. Ik ben toen, in 1982, voor mezelf begonnen.” De groei van Ansems Slotenservice verliep voorspoedig. Al snel ontwikkelde het bedrijf zich tot een ware specialist. “We besloten met de zaak naar Tilburg te verhuizen. Daar konden we een mooi winkelpand openen. Op vrijdag 13 oktober ging de nieuwe zaak open. Je zou zeggen dat vrijdag de 13e geen goede dag is om een zaak te openen maar ongeluk hebben wij er nooit door gekend. De dag van de opening was trouwens ook de verjaardag van onze zoon René. Hij werd 21 en we hebben hier in de Tongerlose hoefstraat een groot feest gevierd.”
Ruim 22 jaar ondernemerschap hebben Jan en Corry Ansems veel mooie herinneringen opgeleverd. Toch is het echtpaar ook wel blij dat het nu wat rustiger aan kan doen. Bang om in een zwart gat te vallen, zijn Jan en Corry niet. “We gaan de komende tijd eens lekker genieten”, aldus Corry. “We hebben al heel wat reisplannen gemaakt.”
Tot slot willen Jan en Corry Ansems zich nog even richten op alle klanten die zij de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen. “We willen hen bedanken voor hun vertrouwen en wensen iedereen het allerbeste”, besluit het echtpaar.