Schoolvoetbal: meisjes de Vonder kampioen en naar………Zeist!

ingevoerd op 12-6-2004

Afgelopen zaterdag hebben de meisjes uit groep 8 van bs. De Vonder een geweldige prestatie geleverd door in Terneuzen Zuidnederlands kampioen Schoolvoetbal te worden.
Dit betekent dat zij nu op woensdag 16 juni a.s. naar het KNVB-centrum in Zeist af zullen reizen om daar met 5 andere basisscholen te strijden om het Nederlands kampioenschap.
Wie had dat gedacht of verwacht!
Zaterdagochtend om 7.00u vertrok een bus van Taxibedrijf Walsmits vol supporters , speelsters en coach richting Zeeland. Onder mooie weersomstandigheden trapten onze meisjes om half elf af voor hun eerste wedstrijd. De spanning was overduidelijk aanwezig en de goaltjeswaren best wel laag. Na vele uitgespeelde kansen wist de tegenstander (bs. Rietgoor) de stand op 0-0 te houden. De tweede poulewedstrijd tegen bs. De Springplank werd beslissend voor winst in de poule. Na een 1-0 achterstand maar wel een speloverwicht wisten onze meisjes in de slotfase 2 doelpunten te maken, dus de finaleplek was een feit! De vele meegereisde supporters lieten zich van de positieve kant horen en de talloze spandoeken spraken boekdelen. Het kan niet anders dan dat door deze enorme steun het bereikte resultaat nog meer glans kreeg.
De finale werd gespeeld tegen bs. Willibrordus uit Zoutelande. Onze meisjes speelden een puike wedstrijd en de tegenstander kwam er geen moment aan te pas: het werd een walk-over en de 5-1 overwinning mocht er zijn. De ‘’Champions-league-achtige’ taferelen na afloop van de wedstrijd waren prachtig om aan te zien. Onder luidruchtig gezang van alle meegereisden werd een prachtige beker in ontvangt genomen en was iedereen trots op de voor onze school unieke prestatie die de meisjes geleverd hadden.
Nu gaan zij zich opmaken voor de landelijke finaledag op 16 juni.. Dat ze al tot de 6 beste meisjesteams in Nederland behoren is prachtig, maar van deze groep is één ding zeker: gezien de voetbalcapaciteiten en het fanatisme zullen ze ook in Zeist hun beste beentje voor zetten en wie weet waar dat toe kan leiden. Vanaf deze plek wensen we ze op voorhand heel veel succes toe.