Clash of the Coverbands in 013

ingevoerd op 16-1-2009

Winnaars ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ schitteren opnieuw !!!

Op zondag 1 februari a.s. worden in Poppodium 013 in Tilburg de CD’s en videoclips gepresenteerd van de winnaars van de ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands Awards 2007/2008’ Big Shampoo & The Hairstylers uit Roosendaal en Present Danger uit Kaatsheuvel. Samen met de presentatie van de nieuwe single van Rattlesnake Shake uit Oss, de winnaars van 2006/2007 scoorden een Mega Top-100 hit met hun eerste single Babica, belooft deze presentatie veel spektakel met optredens van deze bands en de overhandiging van hun singles en de eerste vertoning van de videoclips.

De singles en videoclips zijn de hoofdprijzen die horen bij het winnen van de grootste bandcompetitie van Nederland ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’ en worden landelijk geplugged en gedistribueerd met als inzet zoveel mogelijk airplay en een notering in de Nederlandse Hitlijsten te genereren. 

Onder begeleiding van producer John Van den Borne zijn de drie bands twee maanden geleden een creatief proces ingegaan met als resultaat voor elke band twee fantastische nummers die in de gerenommeerde studio van AudioWorkx in Hoogeloon zijn opgenomen en gemixed. De mastering heeft plaats gevonden in de Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het verrassende resultaat komt op de singles te staan die vanaf maandag 26 januari a.s. in de winkels zullen liggen en de officiële release zal plaatsvinden op zondag 1 februari in 013 Tilburg, waar ook de videoclips zullen worden gepresenteerd.

Van Present Danger staan er twee eigen nummers op de CD waarvan Dark Visions de zeer sterke A-kant is geworden, en de single van Big Shampoo & The Hairstylers bevat twee bewerkte covers met als A-kant de zeer dynamische bewerking van Walk This Way, oorspronkelijk van Aerosmith/Run DMC.

De nieuwe single van Rattlesnake Shake bevat ook twee zeer verrassende covers met als A-kant een spetterende interpretatie van It’s Like That van Run DMC waar ook door de vele fans met grote belangstelling naar uit wordt gekeken.

Tijdens deze groots opgezette CD- en videoclippresentatie in de grote zaal van 013 spelen alle drie de bands een concert van ruim een uur en heeft deze dag natuurlijk ook een groot reüniegehalte en zal met groot genoegen door zowel de bands als door het publiek worden terug gekeken op hun zeer succesvolle deelname aan ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands’ en de invloed die dit heeft gehad op hun carrière.

013 Tilburg opent op zondag 1 februari 2009 haar deuren om 15.00 uur en het programma start om 15.45 uur in de grote zaal. De entree bedraagt € 17,50, en op vertoon van één van de drie singles ontvangt men € 7,50 retour aan de kassa. V.v.k. via www.theclashofthecoverbands.com.

De singles zijn vanaf maandag 26 januari a.s. te koop bij de betere CD-winkels zoals o.a. Music Store en Free Record Shop.

Elmic Produkties, de organisatie achter ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’, is er wederom in geslaagd om een van haar doelstellingen te bereiken: laten horen dat de beste muzikanten (ook) in coverbands spelen!