Historische kunstroute Goirle

ingevoerd op 14-10-2008

De gemeente Goirle heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van historie en kunst. Het wordt de hoogste tijd om hier meer aandacht aan te geven. Vandaar dat de gemeente Goirle, Stichting Heemkundige Kring ‘De Vyer Heertganghen’, toeristische ondernemers in de gemeente, Stichting Detailhandel Goirle en het Brabants Bureau voor Toerisme samen een historische kunstroute in de gemeente Goirle hebben ontwikkeld. Een belangrijke samenwerking waardoor er nu een mooi toeristisch en cultureel product is in de vorm van  een fietsroute van 25 kilometer die de fietser langs de meerdere historische bezienswaardigheden en bijzondere kunstwerken in de gemeente Goirle voert.

Uitnodiging
Op vrijdag 17 oktober is iedereen van vanaf 13.00 uur van harte welkom bij Klooster Nieuwkerk aan Nieuwkerk 2 in Goirle om als één van de eersten de ‘Historische Kunstroute Goirle’ te fietsen. Burgemeester Machteld Rijsdorp zal de Historische Kunstroute feestelijke onthullen. Tijdens deze opening worden ook uitzonderlijk mooie kunstwerken uit Zimbabwe door ‘Galerie De Porcherie’ tentoongesteld, zal er een expositie zijn van schilderijen van Jolanda van Berkel en zal Stichting Verhalis enkele korte films genaamd Kloosterverhalen over het leven van fraters en zusters vertonen. Vergeet zeker niet uw fiets mee te nemen, want deze dag kan de route uiteraard ook gefietst worden.

De Provincie Noord-Brabant stimuleert via het culturele programma Schatten van Brabant nieuwe ontwikkelingen rond erfgoed en levert daaraan een beperkte financiële bijdrage op basis van partnerships/cofinanciering. Deze Historische Kunstroute is mede mogelijk gemaakt door Schatten van Brabant. Een manier om meer mensen - van jong tot oud - te interesseren voor kunst, cultuur en cultuurhistorie. Kijk voor meer activiteiten op www.schattenvanbrabant.nl.