Kiwanis Goirle doneert vijftig mille

ingevoerd op 11-10-2008

Kiwanis Goirle Mark & Ley doneert vijftigduizend euro aan de gemeente Goirle voor de aanleg van Johan Cruyff Court. “Het geld is onder andere gegenereerd uit de Culinaire Estafette in Oisterwijk, die vorige week werd gehouden. Zie het als een publiek/private-actie gericht op goede doelen in de gemeente Goirle”, zegt Marcel Dassen, lid van het organisatiecomité van de serviceclub.
Hij geeft aan dat vijftig mille niet toereikend is voor de realisatie van zo’n specifiek trapveld. “Daarmee kan de gemeente wel een flinke stap in de goede richting zetten.” Over waar het veld komt, kan Dassen nog geen duidelijk verschaffen. “De aanleg van het veld en de locatie moeten nog door de gemeenteraad worden bepaald.”

Kiwanis Goirle Mark & Ley mocht tijdens de Culinaire Estafette in Oisterwijk 260 gasten begroeten. Die genoten van de delicatessen in de restaurants Maik, De Swaen, Brasserie Vulders en Linnen. Het slotakkoord vond plaats op Landgoed De Rosep waar een veiling werd gehouden voor het goede doel. Veilingstukken waren onder andere kunstwerken van Suus Suiker (Goirle), Reinoud van Vught  (Goirle) en een scooter die was beschilderd door Rob van Trier (Tilburg). Zij brachten de veilingstukken belangeloos in. Over de keuze voor Oisterwijk is Dassen helder: “We beschikken in Goirle niet over vier restaurants met een capaciteit van zestig gasten of meer.” Hij houdt voor de toekomst de mogelijkheid ‘Goirle’ open. “Er komt een vervolg want ook de zesde editie van de Kiwanis Culinaire Estafette was een groot succes.”
Kiwanis Goirle Mark & Ley telt 24 leden, voornamelijk ondernemers uit Goirle, Tilburg en Oisterwijk, en is thuis in Goirle.