Fotograaf van het jaar

ingevoerd op 10-10-2008

Wat later dan andere jaren is afgelopen week de fotograaf van het jaar bekend gemaakt. De winnaar heeft door het seizoen heen de meeste punten gehaald in onze competitie. Geheel verrast was de winnaar wel, want hij dacht zelf dat hij wat meer naar achteren zou eindigen.
Fotoclub Optiek heeft een goede competitie gehad in het seizoen 2007 – 2008. Ook de opgegeven onderwerpen waren leuk en vooral ook om er mooie foto’s van te maken. Dat resulteerden weer in het feit dat er dan ook weer meer foto’s ingeleverd zijn. Wij hebben twintig leden,en waarvan er gemiddeld toch 15 leden aan de competitie meededen. Voor de jury’s is dit ook weer leuk om zoveel inzendingen te mogen jureren en te bespreken.

Op een gedeelde derde plaats met evenveel punten eindigde Karin Tulfer en Hans Weetink. Dit is de eerste keer in alle jaren dat er twee leden precies evenveel punten haalden. Op de tweede plaats eindigde Joost Schellekens. Hij deed voor de eerste keer mee en meteen al succes vol. Op de eerste plaats en dus ook fotograaf van het jaar is geëindigd Paul Marsé. Hij vertelde dat hij dit seizoen zeker weer zal proberen om hoog te eindigen.
Hierna hebben wij ook nog de winnaar bekend gemaakt van de Rinus trofee 2007- 2008. Hiervoor hadden de leden ieder twee foto’s van of over het Brabantselandschap ingeleverd. Deze zijn gejureerd door Wim de Jong, mederwerker van “Brabantslandschap” en ook boswachter hier op de Rechte heide. Het was moeilijk kiezen aldus Wim maar uiteindelijk koos hij de foto van Lilian Danklof als beste en daarmee won zij voor de eerste keer deze zeer gewaardeerde trofee.
Alle winnaars proficiat en succes in het nieuwe seizoen