Integraal Huisvestingsplan Onderwijs

Alle Goirlese basisscholen in planperiode gerenoveerd of naar nieuwbouw

Het College van burgemeester en wethouders heeft het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs Goirle 2009-2016 vastgesteld. Hierin zijn de plannen opgenomen om basisschool De Regenboog te renoveren en voor de basisscholen De Heibloem in Goirle en de Vonder in Riel vervangende nieuwbouw te realiseren. Daarnaast wordt de gymzaal in Riel vervangen. 
Na genoemde planperiode heeft de gemeente Goirle, ook dankzij de huidige brede schoolontwikkelingen aan de Frankische Driehoek, Boschkens-oost en de nieuwbouw van Jenaplanschool de Kleine Akkers in de toekomst goed geoutilleerde schoolgebouwen, die weer jaren meekunnen.
Basisschool De Regenboog wordt volgens de huidige planning in 2014 gerenoveerd. Dankzij de aanwezigheid van bijvoorbeeld de buitenschoolse opvang, een kinderdagverblijf en de sporthal zijn partners en voorzieningen aanwezig hier het brede schoolconcept uit te voeren.
Basisschool De Heibloem verhuist naar verwachting in het jaar 2013 naar de nieuwbouwwijk die op het huidige sportpark Van den Wildenberg ontwikkeld wordt. Ook hier zal het brede schoolconcept worden uitgevoerd.
Basisschool de Vonder staat op de nominatie voor vervangende nieuwbouw in het jaar 2016 en datzelfde geldt voor de aangrenzende gymzaal. In Riel komt eveneens een brede school.
Voor alle genoemde locaties geldt overigens dat regulier onderhoud de komende jaren gewoon plaatsvindt.
Verder wordt vanwege de gestage groei van het leerlingenaantal openbare basisschool ’t Schrijverke uitgebreid met vier permanente groepsruimten.
De schoolbesturen zijn nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van dit plan en hebben hiermee inmiddels ingestemd.
Het IHP 2009-2016 wordt in de vergadering van de commissie Welzijn van 18 november a.s. behandeld en vervolgens in de raadsvergadering van dinsdag 9 december a.s..