Een zeer succesvol Rondje Kunst 2008

ingevoerd op 7-10-2008

Het is knap spannend als je voor het eerst je kunstwerken presenteert aan een groter publiek. Zeker als je pas twee jaar schildert. Familie en vrienden hebben de spits mogen afbijten. Die gaven gelukkig hun ongezouten mening en dat is goed. Sommigen hebben al één of meerdere doeken aan een wand hangen, in de huiskamer, de hal of slaapkamer. Maar nu het echte werk. Op zondag 5 oktober deed ik voor het eerst mee aan het negende rondje kunst in Goirle en Riel. Hoe zullen de bezoekers reageren? Komen er wel mensen? Blijven ze lang, of lopen ze gewoon even rond zonder iets te zeggen en gaan dan weer weg? Het was dan ook heel bijzonder moment toen om 2 minuten over 12 de eerste bezoekers zich al aandienden. Vanaf dat moment liep het letterlijk storm, net als het weer buiten. Om half 6 zijn er 160 mensen geweest. Echte kunstliefhebbers bleek al snel. Mensen die het slechte weer graag trotseerde om een bezoek te brengen aan de kunstenaars van Goirle.

Wat bijzonder opviel was de oprechte interesse hoe je tot een kunstwerk komt. Waar haal je je inspiratie vandaan? Hoe maak je zoiets als een driedimensionaal doek. Is dat niet zwaar? Het was heerlijk om aan alle geïnteresseerden met trots te vertellen hoe dat allemaal zit. Later bleek dat andere kunstenaars exact dezelfde ervaringen hadden. Gelukkig waren de reacties erg positief, lovend zelfs. Een mooie bevestiging dat je op de goede weg bent.

Het thema voor het Rondje Kunst 2008 was muziek. De kunstenaars hebben ieder op wijze invulling gegeven aan dit thema. Ik heb besloten een driedimensionaal te maken. De trompetvis. Dit doek wordt verloot onder de mensen die een bezoek hebben gebracht aan mijn atelier. De bezoekers hebben allemaal een lotnummer gekregen. Het winnende lot is nummer 50. Ik nodig de persoon met dit nummer van harte uit om het doek af te halen.

Ondanks het slechte weer was het negende rondje kunst in Goirle en Riel erg succesvol. 24 kunstenaars namen op 20 adressen deel. 11 kunstenaars deden voor het eerst mee. Er zijn 155 boekjes verkocht. Dat betekent dat er minimaal twee keer zoveel bezoekers zijn geweest. Een mooi bewijs dat de belangstelling voor het rondje kunst nog steeds groeit.

Maandag 6 oktober 2008
Peter Meijers
Beeldend kunstenaar
Fabriekstraat 29 te Goirle