Docent Mill-Hillcollege genomineerd

Verkiezing op 12 oktober op televisie

Docent Jean-Pierre de Bont van het Mill-Hillcollege in Goirle is in de categorie Voortgezet Onderwijs een van de drie kandidaten die nog kans maakt op de titel ‘Leraar van het Jaar 2008’.  De verkiezing vindt plaats tijdens een grote televisieshow die uitgezonden wordt op zondag 12 oktober om 21.05 uur op Nederland 2 (Teleac).
Er worden drie ‘Leraren van het Jaar 2008’ gekozen: een voor het basisonderwijs, een voor het voortgezet onderwijs en een voor het middelbaar beroepsonderwijs. Alle genomineerden presenteren zichzelf op http://deleraarvanhetjaar.kennisnet.nl/genomineerden. De drie winnaars mogen zich een jaar lang ambassadeur van het onderwijs noemen.

Kwaliteit zichtbaar maken
SBL (Stichting Beroepskwaliteit Leraren) organiseert de verkiezing van de Leraar van het Jaar in samenwerking met Teleac/NOT en Skyhigh TV. De doelstelling van deze verkiezing is kwaliteiten van leraren zichtbaar en bespreekbaar te maken en het leraarschap op een positieve manier in beeld te brengen. Daarom richt de verkiezing van de Leraar van het Jaar zich op die leraren die in staat zijn hun omgeving te overtuigen van hun kwaliteiten, die hierover in gesprek durven en kunnen gaan en die weten te inspireren. De titel ‘Leraar van het Jaar’ is dan ook een erkenning voor het vakmanschap van deze drie individuele leraren, maar tegelijkertijd ook voor de beroepsgroep als geheel.

Trots
Leerlingen en medewerkers van het Mill-Hillcollege zijn natuurlijk erg trots op hun docent en zij hopen dat hij op12 oktober wordt verkozen. Een aantal leerlingen zal Jean-Pierre de Bont aanmoedigen tijdens de opnamen van de televisieshow.