Bezoek de Goirlese wijngaard

ingevoerd op 23-8-2008

Op zondag 21 september aanstaande zet Wijngaard Steenvoorde voor het tweede jaar haar poorten open.
Op deze dag zullen wij van 13.00 uur tot 17.00 uur voor het grote publiek geopend zijn. Kom langs op dit bijzondere stukje Brabant en laat u verrassen door weelderige druiventrossen, mooie wijnen en smaakvolle kazen.
‘Wijngaard Steenvoorde ligt sinds 2004 op het landgoed Nieuwkerk ten zuiden van Goirle. Een onverstoord landschap, waar druiven uitstekend gedijen. De wijngaard is opgezet in harmonie met deze mooie omgeving. We bieden voldoende ruimte aan natuurlijke processen, zodat bijvoorbeeld chemische bestrijdingsmiddelen niet nodig zijn. Onze passie ligt in het maken van een harmonieuze wijn, die de schoonheid van het landschap in haar geur en smaak laat terugkomen.’
De hele middag zal onze feesttent met bar geopend zijn. Hier worden diverse wijnen van biologische teelt geschonken, waaronder onze eigen Rubra. Kaasboerderij de Leyedaeler zal aanwezig zijn met een mooi assortiment Goirlese kazen. Maak een praatje met de wijnbouwers of loop mee met een van de rondleidingen. Wijnmaakgilde ‘t Waterslot uit Tilburg zal ondertussen uitleg geven over hoe je zelf wijn kunt maken.
Wij hopen u de 21ste te zien op onze wijngaard aan de Aalsedijk te Goirle, vlakbij de Belgische grens (richting Radio Paloma). De toegang is gratis. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid aan de Aalsedijk raden wij u aan om met de fiets te komen.
Tot ziens!
Wijngaard Steenvoorde