‘Brabant’ weer nummer 1 in de Top 900

ingevoerd op 22-8-2008

Het nummer ’Brabant’ van Guus Meeuwis is wederom nummer één geworden van de Top 900 van Omroep Brabant. Het publiek stemde massaal op ’Brabant’ dat ook in de twee voorgaande edities de lijst aanvoerde.
Guus Meeuwis reageerde enthousiast: ‘Dit is al de 3e keer. Met de keer word ik trotser. Zoals mijn oma en mijn moeder zeggen: Er komen is niet zo moeilijk, maar blijven, dat wel!’,  aldus een trotse Guus Meeuwis.
Op grote afstand werd ’Avond’ van Boudewijn de Groot nummer twee. Derde werd Queen met ’Bohemian Rhapsody’. Guus Meeuwis is met 19 platen ook de artiest met de meeste nummers in de Top 900. Abba staat er zestien keer in, Frans Bauer vijftien keer.
De uitzending van de Top 900 begint maandagochtend 25 augustus en is tot en met zondagavond 31 augustus elke dag van 9 ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds te horen op Omroep Brabant Radio.
Omroep Brabant geeft Brabanders de gelegenheid om de nummer 9 van de Top 900 te voorspellen. Ook dit jaar zijn er mooie prijzen te winnen als je de juiste voorspelling doet.  Vorig jaar was het Jan Smit met ’Laura’. Maar wie wordt het dit jaar? Je kunt t/m 30 augustus naar www.omroepbrabant.nl/top900 surfen om jouw nummer 9 voorspelling door te geven.
De presentatie van de Top 900 is ook dit jaar in handen van Cindy de Koning, Hubèrt Mol en Martin Volder. De hele Top 900 lijst (Word/Excel) is te bekijken en te downloaden via www.omroepbrabant.nl/top900.
De Top 3 van Top 900 2008
1 (1) Guus Meeuwis - Brabant
2 (3) Boudewijn de Groot - Avond
3 (2) Queen - Bohemian rhapsody