Transport vanuit Goirle naar Saliste, Roemenie

Onze missie zit er weer op.
Met een volle vrachtwagen met hulpgoederen zijn we weer op weg gegaan naar Roemenië. En daar bleek weer: er is nog altijd veel hulp nodig. Wat waren de gezinnen blij die 1 of meer pakketten in ontvangst mochten nemen, gestuurd door een hulpgezin uit Nederland.
Als familieproject hebben we veel gezinnen bezocht; met sommigen gaat het al echt beter, velen zijn nog straatarm. We waren in een gezin met twee kinderen waarvan de jongste van 5 jaar verlamd was. De moeder had om een wandelwagen gevraagd. We hadden die binnen gekregen in het Klokkenhuis in Goirle en bij deze mensen gebracht. Nu kan ze haar kind naar school brengen. We zoeken nog een gezin uit Goirle die hen verder kan en wil helpen.
Een ander gezin met 3 kinderen, waarvan 2 gehandicapt, krijgt nu hulp; zo fijn om te zien hoe blij ze daarmee zijn. Het is voor die mensen een lichtpuntje. De scholen zijn afgelopen winter voorzien van nieuwe kunststof kozijnen, dubbel glas en verwarming. De meubeltjes, kasten en schoolborden kwamen uit Goirle, gedeeltelijk gekregen van basisschool Den Bongerd.

De kinderkerk in Goirle had mede gezorgd voor knuffels, die we persoonlijk weggebracht hebben naar de allerkleinsten. Die blije snuitjes, daar doe je het toch voor!!

Veel hulp is er nog nodig.
We krijgen enorm veel kleding aangeboden in het Klokkenhuis. Als u ons wilt komen helpen met sorteren, heel graag. We kunnen nog veel handen gebruiken. We werken op maandag- en dinsdagmiddag en maandag- en woensdagavond.

Spullen inleveren kan op dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 15.30 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 uur – 12.00 uur in het Klokkenhuis.

Wie een gezin in Saliste en omgeving persoonlijk wil helpen kan altijd contact met ons opnemen. Steun kan bestaan uit hulpgoederen maar ook voedselbonnen geven is een mogelijkheid. De bonnen kunnen bij onze Stichting besteld worden; de gezinnen mogen deze verzilveren bij de plaatselijke supermarkt, maar kunnen ze niet besteden aan tabak en/of drank.
Er is regelmatig een gezellige bingo en 2 x per jaar een speelgoed-/boekenmarkt en in september ieder jaar een tweedehandsmarkt met prachtige spullen.
Giften zijn uiteraard ook altijd welkom. Dus…..voor vrijwilligers is er altijd werk.
Familieproject Stichting Hulp aan Roemenië, Goirle.