Help je mee de straten van Goirle/Riel te kleuren?

Zet je buurt in bloei en doe mee op 9 oktober!

Je vindt ze in bijna iedere straat: boomspiegels. Vaak zijn het grauwe, harde zandplakken rond bomen in het dorp. Een gemiste kans. Want door deze mini-tuintjes te beplanten wordt het niet alleen mooier en gezelliger, maar draag je ook nog ‘ns bij aan de biodiversiteit in het dorp.

Daarom komt Annebel de Kok op met het initiatief ‘Kleur de straten’ en hoopt zoveel mogelijk mensen 9 oktober op de been te krijgen om Goirle en Riel groener, vrolijker en gezelliger te maken.

Ze krijgt daarbij steun van de gemeente Goirle, RegioBank Goirle en de landelijke Stichting Guerrilla Gardeners.

“Een groene boomspiegel ziet er kleurig en gezellig uit, draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit en zorgt voor een hogere betrokkenheid van bewoners bij hun wijk.”

Meedoen!

Meedoen is gratis en heel makkelijk. Dus heb jij een kale boomspiegel voor de deur of zelfs meerdere die je wilt onderhouden? Scan dan de QR-code van de poster bij dit persbericht en laat je gegevens achter. Liever per mail? Dat kan ook. Stuur dan een e-mail naar kleurdestraten@gmail.com en geef door welke boomspiegel(s) je wil beplanten. Dan wordt de compost, bollen, zaden en planten door de organisatie geregeld. Je kan in je eentje deelnemen of met een groepje. Zo gaan we samen - gewapend met gieter, plantjes en ’n schep - de straten van Goirle en Riel nog veel mooier maken!

Hopelijk tot 9 oktober!

498351_ 498351_