Stichting Jeugdvakantiewerk Goirle brengt een jubileumboek uit

Voorinschrijven kan tot 1 april 2021

Vorig jaar zou voor de 40ste keer het Jeugdvakantiewerk (JVW) in Goirle worden gehouden. Helaas kon deze jubileumeditie vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Als alternatief bedacht de organisatie van het JVW een thuiseditie. Toch wilden de leden van het JVW comité dit jubileum niet zo maar voorbij laten gaan. Zij stelden een boek samen, waarin 40 jaren JVW herinneringen zijn verzameld en weergegeven. Tot 15 april a.s. kan het jubileumboek worden besteld. We stelden enkele comitéleden een paar vragen over hun jubileumboek.

Waarom wordt dit boek uitgegeven?

“In 2020 bestond Stichting Jeugdvakantiewerk Goirle 40 jaar. In die 40 jaar is er bij het JVW veel veranderd en aangepast. Dat wilden we vastleggen in dit mooie jubileumboek. Voor de jongere generatie is het leuk om te horen hoe de organisatie er vroeger aan toe ging en voor de oudere is het erg leuk om herinneringen op te halen.”

Wie zijn de samenstellers of auteurs van dit boek?

“Emiel Sparidaens is de drijvende kracht achter het boek. Hij heeft alle schrijvers benaderd en de verhalen gebundeld. Daarnaast heeft hij zijn eigen verhaal geschreven en de opmaak van het boek verzorgd.”

Wat is in grote lijnen de inhoud van het boek?

“Het jubileumboek staat vol met verhalen uit oude jaarverslagen, klepkranten en sjeeskranten, fotocollages en verhalen over hoe het JVW er achter de schermen uit ziet. Dit alles bij elkaar geeft een leuk beeld over 40 jaar Stichting Jeugdvakantiewerk Goirle. De inhoud van dit boek neemt je mee naar 40 jaar geleden, hoe de stichting is ontstaan door onder andere Jeroen van Hoeckel, maar vertelt ook over hoe de voorbereidingen tegenwoordig gaan. Het boek geeft je een mooi kijkje achter de schermen en vertelt je alles over het JVW. Het boek staat vol met verhalen van onder andere oude en nieuwe vrijwilligers, comitéleden van nu en toen en buurtbewoners van het Grobbendonckpark.”

Hoe ziet het boek er uit?

“Het boek is gemaakt op A4 formaat met een harde kaft. Het binnenwerk bestaat uit 108 fullcolour pagina’s op wat dikker papier gedrukt. We brengen dus een mooi en serieus boek uit. Het aantal boeken wat we laten drukken is afhankelijk van het aantal dat in de voorverkoop wordt verkocht.”

Wanneer en waar is het boek te koop?

“Het boek is vanaf nu op voorinschrijving te bestellen via onze site www.jvwgoirle.nl/jubileumboek.

Je kunt bestellen tot 15 april.

Het boek wordt dan geleverd vanaf 1 mei. De kosten zijn €19,95 per boek.”

Dit bijzondere boek geeft dus een inkijk in de organisatie en werkwijze van 40 jaar JVW in Goirle. Vele duizenden kinderen, vele honderden groepsleiders en leden van de diverse hulpcomités en een groot aantal vrijwilligers kunnen met dit boek vele mooie herinneringen van het JVW ophalen. Bovendien geeft dit boek weer hoe een goede en gemotiveerde organisatie in staat is om al 40 jaren de basisschooljeugd een fantastische laatste week van hun grote schoolvakantie te geven.

Dit boek ’40 jaar Jeugdvakantiewerk Goirle’ mag zeker in uw boekenkast niet ontbreken.

JS

482918_ 482918_
482919_ 482919_