Gemeente stopt met opdracht St. Jong

Vanaf uiterlijk 1 april voert St. Jong geen jongerenwerk meer uit in opdracht van de gemeente Goirle. Dat besloot het college van burgemeester en wethouders vorige week. Vandaag informeerde wethouder Piet Poos (Jeugd) het bestuur van de St. Jong hierover.

 

Het jongerenwerk van St. Jong voldoet niet langer aan de kwaliteitseisen. De gemeente verwacht ook dat opdrachtnemers meewerken aan de verbetering van de preventieve zorg voor onze inwoners. Het college ziet dit onvoldoende bij St. Jong en ziet ook geen mogelijkheden meer om dit te veranderen.

 

St. Jong heeft een groot netwerk en veel actieve vrijwilligers. Dat draagt bij aan het goed toeven voor jongeren in Goirle. De activiteiten zijn onvoldoende gericht op kwetsbare jongeren die bijvoorbeeld leven in armoede, eenzaam zijn of mantelzorger zijn.

 

Het contract is van rechtswege al geëindigd op 31 december 2020. Het college heeft St. Jong een contract aangeboden voor 3 maanden om de overdracht van het jongerenwerk voor te bereiden. De gemeente gaat op zoek naar een partij die het jongerenwerk kan overnemen totdat het inkooptraject een nieuwe partij heeft opgeleverd.

GemeenteGoirle_Logo_CMYK GemeenteGoirle_Logo_CMYK