De Afhaalbieb; Tips voor thuisblijvers

De huidige lockdown-maatregelen gelden nog tot ten minste 9 februari 2021 en ook de bibliotheek blijft tot en met die dag gesloten. Toch hoef je je in die tijd niet te vervelen. 

De bibliotheek heeft allerlei thuisblijftips voor zowel volwassenen als kinderen verzameld. Te vinden via deze link: www.bibliotheekmb.nl/diensten/tips-voor-thuisblijvers.

Je vindt hier voor kinderen bijvoorbeeld online tips om het lezen leuker te maken, een verzameling van de beste (educatieve) apps en games voor kinderen, maar ook een online programma. Wil jij leren hoe je online een game kan maken? Wil je meer te weten komen over filosofie of luisteren naar een mooi verhaal? Kijk dan eens rond bij het aanbod.

Ook voor volwassenen is er een online programma opgesteld. Er staat van alles bij elkaar op de bibliotheeksite. Heb je bijvoorbeeld al wel eens gehoord van de online talkshow KennisMakerijrevue? Vanuit de LocHal worden er actuele onderwerpen aangesneden met steeds weer nieuwe gasten. Zo is in de poëzieweek literatuurwetenschapper Kila van der Starre te gast. Zij promoveerde op poëzie buiten het boek en is expert op het gebied van straatpoëzie. Tijdens de Poëzieweek, op 3 februari, neemt zij jullie mee in deze wereld en je kunt dus gemakkelijk aanschuiven vanachter je laptop. Ook alle oude afleveringen van de KennisMakerijRevue zijn terug te vinden via de bibliotheeksite. Denk aan onderwerpen als ‘Ons gedrag in crisistijd en onderwerp ‘Geluk en hoop in nieuwe tijden’. 

Verrassingspakket vol boeken

Via de online bibliotheek kun je als bibliotheeklid luisterboeken en e-books lenen. Gewoon vanuit huis via je smartphone/tablet en/of e-reader. Je logt in bij de online bibliotheek met jouw pasnummer en wachtwoord en voilà; je hebt ineens een hoop online boeken tot je beschikking.

Heb je liever een fysiek boek in je hand? Dat kan ook! Maak dan gebruik van de Afhaalbieb.

Op basis van jouw voorkeur stellen de medewerkers een boekenpakket voor je samen. Ieder verrassingspakket bestaat uit vijf boeken. Zo kom je de komende tijd in ieder geval door. Via de website kun je je aanmelden voor de Afhaalbieb: www.bibliotheekmb.nl/afhaalbieb.

Ben je niet zo van de verrassingen? Wij verwerken tijdens de sluiting van de bibliotheken alle reserveringen die online worden gedaan. Zodra je per e-mail een afhaalbericht hebt ontvangen van jouw reservering, kun je een afhaalafspraak met ons maken via: www.bibliotheekmb.nl/diensten/afhaalafspraak.

Lukt het je niet om online een aanvraag in te dienen? Bel ons via 013-5342068, dan maken wij het op die manier voor je in orde.

De Afhaalbieb is geopend op ma, wo, vr van 09:00 tot 13:00 uur.

afhaalbieb afhaalbieb