Ouders en kinderen verrassen Juf Susan Gadella

Leerkracht BS De Bron neemt afscheid tijdens de lockdown

In normale tijdens is een afscheid bij pensionering een gebeurtenis met recepties en mogelijk andere activiteiten. In de coronaperiode is een dergelijk afscheid gebonden aan veel regels. Maar tijdens een volledige lockdown is er bijna niets mogelijk. Op 1 januari 2021 ging juf Susan Gadella van BS De Bron officieel met pensioen. Geen afscheid op school, geen afscheidsfeest met de leerlingen, geen uitzwaaien. Ondanks alle beperkingen wilden een aantal ouders dit bijzondere moment voor juf Susan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdagmorgen 2 januari stonden enkele ouders bij Susan voor de deur.

Verrassingsbezoek

Afgelopen zaterdagmorgen stond een groep ouders en hun kinderen bij Susan Gadella voor de deur. Zij werd door hen toegezongen met een lied uit een musical. Dennis Schoormans: “Juf Susan was zeer verrast en ontroerd toen ze ons zag. Wij hebben haar een boek aangeboden, waarin herinneringen van onze kinderen staan. Hieruit blijkt hoe iconisch juf Susan is. Voor in het boek staat onderstaande brief. Naast bloemen hebben we haar ook een diner bon aangeboden.”

 

De brief

Lieve juf Susan,

Na 40 jaar voor de klas ga je nu met pensioen.

Gezien de invloed die jij aan het begin van de basisschool op onze kinderen hebt gehad, willen we graag bij dit moment stilstaan.

Juf Susan. Bij het aanmelden van je kind voor de basisschool mocht je de naam van je ‘voorkeurs’ juf invullen. De één kende je al en vulde jouw naam in; een ander vulde niets in en had het geluk bij jou in de klas te komen. Wat een basis heb jij gelegd voor onze kinderen! Je leerde ze over vriendschap ‘je mag best eens boos op elkaar zijn, maar maak het ook weer snel goed met je vriendje’. Je leerde ze wat pesten met een kind doet ‘ga in een kring om je gepeste klasgenootje heen staan’; ze deden het in groep 3 toen er een klasgenootje gepest werd en hulp nodig had. Je verhief nooit je stem en werd niet boos. De kindjes keken samen naar Moffel & Piertje, ze werkten in de kaboutermap, speelden in de bouwhoek, je leerde ze op hakken lopen en gaf ons tips voor thuis ‘houd eens een pyjamadag; kinderen hebben ook rust nodig’. Je had de terugkijkbril om na een schooljaar terug te kijken op het jaar. Je vond spelen heel belangrijk; liever wat langer kleuteren dan te vroeg naar groep 3. Ieder kind was een ster, jouw ster. Ze kwamen op het eind van de kleuterperiode met hun ouders de klas in en zaten één voor één bij je op schoot. Voor iedere kleuter had je een persoonlijk verhaal, een kaart met daarin geschreven waarom ze een ster zijn, je fluisterde ze iets in hun oor om mee te nemen naar groep 3. Voordat ’s ochtends de deur dicht ging en de les begon, kregen wij als ouders alle tijd om onze kinderen in de klas te brengen, werkjes te bekijken, met elkaar te kletsen terwijl de kinderen op de rode poef lagen en pas rond 9 uur verzocht je ons vriendelijk te klas te verlaten.

Tijdens die ochtenden leerden wij, de ouders, elkaar kennen. Toen we hoorden dat jij ‘Petticoat’ ging spelen met het Spottheater, namen we ons gedrieën voor om naar deze voorstelling te gaan. Naarmate de week vorderde, zeiden steeds meer moeders mee te willen. We maakten een appgroep aan en gingen uiteindelijk met zo’n 12 vrouwen eten en naar de voorstelling. Een voorstelling waarin door jou de nodige ‘nipjes’ werden genuttigd.

Dat was het begin van samen vele nipjes drinken tijdens avondjes eten, op stap, Sinterklaasintocht, weekendjes weg, verjaardagen, vakanties, bbq’s en Kerstborrels én nipjes tijdens de carnavalsoptocht door de Boschkens. Je stond dan ook niet alleen aan de basis van de basisschooltijd van de huidige groep acht maar zeker ook aan de basis van de vriendschap die hier is ontstaan tussen vele gezinnen. Ook hiervoor willen we je bedanken!

Die kleuters van toen staan nu, net als jij, aan het begin van weer een nieuwe fase. Blij dat ze weer, na groep 3 t/m 7, bij elkaar in de klas zitten en weer allemaal samen afspreken. Kiezen naar welke middelbare school ze gaan, daar weer nieuwe stof leren en nieuwe vriendschappen opbouwen.

Jij hebt nu alle tijd om toneel te spelen met het Spottheater, te zingen met de Leediez, naar Zeeland te gaan, tijd voor je kinderen en kleinkinderen.

Susan, geniet van deze tijd en heel veel dank voor wat je voor onze kinderen en ons hebt betekend!

Juf Susan Gadella

“Deze verrassing van de ouders en kinderen waardeer ik heel erg. Een heel mooi bedankje voor 42 jaar onderwijs in Goirle. Eerst op de Langeboomschool en daarna bij BS De Bron. Vooral bij de kleuters werd mijn juffenhart heel blij. Door de corona en de lockdown is er geen afscheid geweest op de school, maar deze actie was hartverwarmend. Ik ga nu tot rust komen, zeker op het strand en aan de zee, waar ik heel mijn leven al naar toe ga. Mijn tijd kan ik nu besteden aan onze 3 kleinzonen en aan het muziektheater Leediez. Op dit moment zijn twee woorden voor mij belangrijk: Dankbaarheid en Liefde.”

 

JS

477066_ 477066_
477067_ 477067_