Kerstverhaal in de Heemschuur, Kerststal op het Kloosterplein en Corona

Het was langzaam aan een traditie geworden om kort voor Kerstmis in de Heemschuur het Kerstverhaal te laten spelen voor de kinderen van Goirle en Riel. Kinderen met hun ouders en/ of hun opa’s en oma’s genoten van de sfeer in de Heemschuur, waar vrijwilligers met plezier chocolademelk schenken met een kleine versnapering erbij.
Jammer, maar het Corona-virus stak de kop weer op, waardoor grotere bijeenkomsten als deze niet door mochten gaan. Ook wij als Contactraad Cultuur, die dit jaarlijks organiseerden met mensen van Toneelgroep Nieuw Leven en de Heemkundige Kring, moesten besluiten om het dit jaar niet door te laten gaan. Hopelijk is de situatie volgend jaar weer normaal, zodat we de jeugd met hun begeleiders weer mogen ontvangen in de Heemschuur.
Opbouw van de Kerststal
Toen we deze mededeling hadden verwerkt, bleef er nog een heikel punt over, namelijk de opbouw van de Kerststal. Wanneer de Nestoren van de Stichting Carnaval Ballefruttersgat met niet meer dan twee personen en op minder dan 1,5 meter afstand van elkaar hun werk mochten doen: hoe bouw je dan een Kerststal op??
Gelukkig werd daar door de Gemeente in voorzien Dit is een buitengewoon project voor de totale Goirlese Gemeenschap en men kan via een door de gemeente afgegeven ontheffing haar werk doen. De vergunning voor de bouw, afbraak en de goede locatie wordt aangevraagd en op zaterdag 12 december wordt met de opbouw begonnen, zodat de Kerststal in volle glorie voor Kerstmis prominent op het Kloosterplein staat. Weliswaar zijn wij genoodzaakt om voldoende belijning aan te brengen, waardoor ook hier tussen de bezoekende families de 1,5 meter kan worden geregeld. Wij doen met veel vrijwilligers ons best om weer een mooie Kerststal neer te zetten. Aan u de vraag om zich, in het belang van iedereen, aan de dan geldende regels te houden.
Een Traditie die, met dank aan alle betrokkenen, ook voor dit jaar weer is gered.
Theo Tak, Voorzitter Contactraad Cultuur Goirle.

kerststal kloosterplein kerststal kloosterplein