Voorzitter Ad Mallens is trots op de jeugdopleiding, de beste van Midden-Brabant

De opleiding van de club staat voor het eerst in de top 100 jeugdopleidingen van het Nederlandse amateurvoetbal (er zijn zo’n 2300 amateurclubs in Nederland). Mede door de promoties van enkele jeugdselectieteams staat VOAB nu voor het eerst in die top, als enige vereniging uit Midden-Brabant. “We zien dat terug in onze selectie (1 en 2). Alleen in VOAB 1 al tel ik tien spelers uit onze jeugd. Samen vormen ze met de rest een sterke eenheid. Er zit spirit in het team, er is een sterke wil om te winnen. Ik ga er van uit dat we naar de 1e klasse kunnen promoveren. Dat is volgens mij het niveau waarop VOAB moet acteren. Even voor de duidelijkheid. Voor VOAB is ieder jeugdlid even belangrijk. Leden dienen op hun eigen niveau, zowel prestatief als recreatief, de gelegenheid te krijgen om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen en plezier te beleven in de voetbalsport. Maar ons vaandelteam is de trekker voor de rest.”
Ad Mallens ziet voor de toekomst verdere winst door integratie van de Technische commissie jeugd met die voor de senioren.


Geheim

”Het geheim van ons succes bestaat uit een aantal elementen. Het gaat om kwantiteit (grootte vereniging) en kwaliteit, die mede wordt ontdekt door gerichte interne scouting. Het spelersvolgsysteem en het werken met gediplomeerde trainers zijn andere elementen. Zo kunnen we ernaar streven om de selectie-elftallen jeugd en senioren zo hoog mogelijk te laten spelen. De TC-Jeugd speelt hierbij een belangrijke rol. Door hun inspanningen wordt dit alles goed gecoördineerd en begeleid. We hebben nog wel een slag te winnen als het om meisjesvoetbal gaat. De meeste groei zit in meiden- en damesvoetbal en daar moeten we ons ook op richten”.

Groeiende vereniging

“We zijn een groeiende vereniging. Ik zou een ledenstop dramatisch vinden, maar we komen velden te kort. Volgens de normen van NOC-NSF hebben we recht op 6,2 speelvelden. We hebben er vijf. Een extra kunstgrasveld is dus bittere noodzaak.”

Voorzitterschap

De voorzitter is nu 18 jaar voorman van de club. Hoe lang gaat hij nog door? “Ik vind het nog steeds leuk en zo lang ik nog gedragen word door de club, ben ik de man. Zeker nog voor een paar jaar. Ik denk niet tot de vereniging 100 jaar bestaat.” Hij is blij dat de overheid de huur van de accommodatie gedeeltelijk heeft kwijtgescholden.
“We maken nu in deze corona-epidemie zware tijden door. De vaste lasten gaan gewoon door, terwijl we geen inkomsten hebben. Ik ga er wel van uit dat VOAB dit overleeft.”