Stichting Met je hart Goirle-Riel bestaat 5 Jaar!

Met je hart zet zich het hele jaar in om gevoelens van eenzaamheid bij zelfstandig wonende ouderen te verzachten.

In oktober 2015 ging de stichting in Goirle officieel van start; in samenwerking met Thebe Wijkverpleging, de huisartsenpraktijken en via via druppelden de eerste aanmeldingen binnen. De eerste gezamenlijke ontmoeting was het kerstdiner 2015, samen met 17 deelnemers in Vila B’ont (waar nu Flanders gevestigd zit). Reuze spannend maar zo nodig om de ouderen op te halen voor een gezellig verzetje.. een aantal van hen hadden het centrum van Goirle al maanden niet gezien en velen waren zelfs lang niet buiten geweest. Redenen genoeg om Stichting Met je hart Goirle-Riel stevig op de kaart te zetten.

Kwetsbare mensen verbinden

Dat is onze missie. Met heel ons hart slaan we een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. We zorgen dat mensen er zijn voor elkaar, dat ze elkaar ontmoeten. Want wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner én rijker maakt. Hier zetten we ons graag voor in. Persoonlijk en oprecht. Samen met anderen. Met ons hele hart.

Met je hart zet zich in voor kwetsbare, onzichtbare thuiswonende ouderen die gezien hun fysieke, mentale, sociale of financiële situatie eenzame gevoelens ervaren. Door het mogelijk maken van waardevolle, structurele ontmoetingen dragen we bij aan het verzachten van gevoelens van eenzaamheid bij deze ouderen. We nodigen hen persoonlijk uit en we zorgen ervoor dat ze opgehaald en thuisgebracht worden. Dat doen we voor ruim 2.400 kwetsbare ouderen in 33 verschillende gemeenten in Nederland. In Goirle-Riel doen we dit voor 112 ouderen samen met ruim 30 vrijwilligers. Kleine ontmoetingen, zoals lunches, theaterbezoekjes, een stamtafel met koffie en wat lekkers of grote ontmoetingen zoals de jaarlijkse BBQ, paasviering en het kerstdiner. In totaal organiseert Met je hart Goirle ongeveer 70 ontmoetingen per jaar.

Geen grote festiviteiten

Helaas geen grote festiviteiten voor ons 5 jarige bestaan voor onze deelnemers in verband met het coronavirus maar wie jarig is trakteert! Afgelopen vrijdag hebben we al onze deelnemers een bezoekje gebracht, een taartje overhandigt met een gezellig gevuld tasje. Grote dank gaat naar het Stimuleringsfonds van Thebe Extra en Govert van Nunen voor de bijdrage hieraan. Zo fijn om iedereen weer even te zien en te spreken aan de deur.

Bij drie van onze ouderen hebben we dat samen met onze ambassadeur burgemeester Mark van Stappershoef en Robert van Nunen, van Banketbakkerij Govert van Nunen gedaan. Echt heel bijzonder!

We hopen snel dat we onze ontmoetingen weer kunnen organiseren. Tot die tijd houden we contact via telefoon en hele kleine koffie- of boodschappenmomentjes. Bij Met je hart geloven we dat we elkaars medicijn tegen eenzaamheid zijn. Geloof jij dat ook? Help mee! We zijn dol op leuke lokale initiatieven en enthousiaste vrijwilligers.

Contact kan opgenomen worden via Annemarieke@metjehart.nl of 06-13428829.

Op naar de 10 jaar!

stichting met je hart1 stichting met je hart1