“GoirleMiddendoor” exposeert 500 foto’s verdeelt over 80 winkels en bedrijven

Goirlese ondernemers steunen massaal alternatieve fototentoonstelling

“Ik ben dolblij dat de Goirlese ondernemers zo overweldigend positief gereageerd hebben  de 500 foto’s, die allen voor de Corona-uitbraak in Goirle en Riel gemaakt zijn, in hun etalage ten toon te stellen” laat Wilma Baijens, voorzitter van de werkgroep GoirleMiddendoor weten, terwijl ze een zucht van verlichting slaakte.

Immers de 10 jaarlijkse traditionele foto-documentaire stond - zoals bekend - afgelopen medio maart al panklaar in het gemeentehuis om daar geëxposeerd  te worden, toen plots de loc down ook hier roet in het eten gooide.

De duizenden foto-uren die Wilma Baijens, Peter Maas, Cees van Poppel, Nico de Beer en de talrijke dorpsgenoten, geïnvesteerd hadden om het veel besproken foto-project  te realiseren, leken tevergeefs te zijn, toen het gemeentebestuur liet weten, dat dit jaar exposeren in het gemeentehuis vanwege het coronavirus geen optie was.

Na wijs beraad opperde Wilma Baijens het lumineuze idee om als alternatief; de etalages van de Goirlese ondernemers van foto’s te voorzien en er tevens een er ludieke wandeltocht aan toe te voegen. Zo kunnen de 500 in Goirle en in Riel gemaakte foto’s door iedereen coronaproof bekeken worden. “Wij blij -en de medewerkende ondernemers blij”, lacht Wilma. Middels een speciaal te organiseren wandelroute langs de ruim 80 foto-etalages, zal Goirle met deze primeur wel op een heel bijzondere wijze op de kaart komen te staan!

 

De werkgroep van GoirleMiddendoor streeft er na om de speciale wandeltocht waarin  “openlucht-fototentoonstelling” GoirleMiddendoor verweven is te organiseren van 29 november tot 2 januari 2021. Het Goirles Belang, de sociale media en de website GoirleMiddendoor.nl zullen de ontwikkelingen van de ludieke foto-expositie ventileren.

 

NB

Deze foto, tijdens de Kermis gemaakt door Joop Tates is een van de 500 foto’s te zien tijdens de foto-wandeltocht in december in het centrum van Goirle.

 

Goirle middendoor Goirle middendoor