VOAB in TOP 100 jeugdopleidingen van Nederland

VOAB op nummer 1 in Midden-Brabant

De jeugdopleiding van VOAB staat voor het eerst in de top 100 jeugdopleidingen van het Nederlandse amateurvoetbal (er zijn zo’n 2300 amateurclubs in Nederland).

De clubscore in de top-100-lijst wordt opgemaakt door de optelling van de waarderingen voor de verschillende niveaus waarop JO19-1, JO17-1, JO16-1, JO15-1, JO14-1 en JO13-1 spelen.Mede door de promoties van enkele jeugdselectieteams staat VOAB nu voor het eerst in de top 100, als enige vereniging uit Midden-Brabant!

Voor VOAB is ieder jeugdlid even belangrijk. Leden dienen op hun eigen niveau, zowel prestatief als recreatief, de geledenheid te krijgen om zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen en plezier te beleven in de voetbalsport.

De VOAB jeugdafdeling heeft de afgelopen jaren veel aandacht geschonken aan het verder uitkristalliseren en verfijnen van de jeugdopleiding. De Technische Commissie Jeugd, de Jeugdcommissie en alle trainers, coaches en overige vrijwilligers zijn zeer actief geweest met het kwalitatief beter maken van de organisatie die er al stond.

Aan het voetbaltechnische deel is de laatste twee jaar een aantal elementen toegevoegd, zoals onder andere het speler volgsysteem, ‘train de trainer’, interne scouting, herkenbare speelwijze en een opleidingsvisie per leeftijdscategorie.

Hieraan wordt deze maand de VOAB Techniekschool toegevoegd en ook de ‘VOAB Voetbaldagen’ is inmiddels een geweldig evenement waar de vereniging heel trots op mag zijn!

Iedereen die hier zijn steentje aan heeft bijgedragen; hartelijk dank en ‘keep up the good work’!

Emiel van Broekhoven, trotse Jeugdvoorzitter VOAB.

(Op de web site staat een link voor de volledige uitslag)

Voab Voab