Jaarlijkse herdenking fusilladeslachtoffers in bossen Gorp en Roovert

De Stichting Gijzelaars Beekvliet en Haaren organiseert op zaterdag 15 augustus, evenals in voorgaande jaren, een herdenking bij de fusilladeplaats in de bossen van Gorp en Roovert. Dit jaar verzoeken we inwoners om niet naar de herdenking te komen in verband met de maatregelen die gelden rondom corona. De herdenking vindt plaats in besloten kring en wordt rechtstreeks uitgezonden door de Lokale Omroep Goirle op televisie (Ziggo, kanaal 44) en via Facebook.

 

Op deze locatie op voormalig Goirles grondgebied brachten de bezetters in 1942 vijf gijzelaars om het leven: Robert Baelde, Christoffel Benneker, Willem Ruys, Alexander baron Schimmelpenninck van de Oye en Otto graaf van Limburg Stirum. De twee laatstgenoemden liggen nog altijd begraven bij de gedenkplaats in de bossen. Tevens wordt stil gestaan bij de drie gijzelaars die op 16 oktober 1942 in Woudenberg werden gefusilleerd: Jan Haantjes, Jacobus van den Kerkhoff en Hein Vrind.

 

De Stichting heeft de gemeentebesturen van Goirle, Haaren, Hilvarenbeek en Sint Michielsgestel uitgenodigd om aan deze herdenking deel te nemen. Namens het gemeentebestuur van Goirle legt burgemeester Mark van Stappershoef een krans op de gedenkplaats in de bossen van Gorp en Roovert.

fusilladeplaats1 fusilladeplaats1