Hennepkwekerij ontmanteld in Goirle

Vanmiddag is in een woning aan de Bergstraat in Goirle door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was in bedrijf in meerdere ruimtes van de woning. De politie heeft de kwekerij laten ontmantelen. Burgemeester Mark van Stappershoef laat de woning zo snel mogelijk sluiten.

Burgemeester Van Stappershoef: “Goirle moet een prettige en veilige gemeente zijn om in te wonen. Ik wil dat misdaad in onze gemeente niet loont. Hennepkwekerijen zijn ook gevaarlijk voor de buurt vanwege risico op bijvoorbeeld brand. Ik ben zelf ter plaatse geweest heb gezien hoe levensgevaarlijk de elektrische installaties waren aangesloten. Het betreft een tweekapper, waar de aangrenzende buren veel geluk hebben gehad. Het had hier echt heel anders kunnen aflopen. Daarom treden politie en gemeente hard op tegen deze praktijken.”

Sluiting

De politie maakt een rapport op over de vondst van de hennepkwekerij. Op basis daarvan kan de burgemeester besluiten om het pand te sluiten. Een sluiting vindt plaats op basis van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. Het doel van de sluiting is om de bekendheid van het pand in het criminele circuit te doorbreken. De duur van een sluiting hangt af van de specifieke omstandigheden.

Aanpak ondermijnende criminaliteit

De aanpak van hennepteelt is één van de speerpunten in de aanpak van ondermijnende criminaliteit, naast synthetische drugs en wapenbezit. In de integrale aanpak worden naast strafrecht ook bestuurs- en belastingrecht ingezet. Dankzij deze integrale aanpak is de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit groter.

 

 

Gemeente Goirle Gemeente Goirle