LOG breidt corona-activiteiten verder uit

Ook Paasviering St. Jan rechtstreeks op TV

De Lokale Omroep Goirle (LOG) heeft zijn speciale en extra programma’s in verband met het coronavirus verder uitgebreid. Van verzoekplatenprogramma’s tot televisie en films uit de oude doos en van actualiteiten tot de Paasmis in de huiskamer. De extra programmering, waarmee de LOG ruim twee weken geleden is begonnen, kan rekenen op veel waardering in de Goirlese en Rielse samenleving. De programma’s zijn onder meer bedoeld om bijvoorbeeld ouderen te bereiken die alleen thuis zitten of nu zonder bezoek in een verzorgingshuis verblijven.

Tot de inmiddels vaste programma’s behoort BROODJE LOG dat elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 12.00 en 14.00 te horen en te zien. Het team van BROODJE LOG zou aanvankelijk twee weken uitzenden, maar gaat voorlopig nog even door. Het programma blijkt een succes en roept veel spontane reacties op van mensen die een plaatje aanvragen of zomaar hun verhaal kwijt willen. Dat kan nu ook via WhatsApp: 06 26 48 73 98.

Nieuw: nostalgie uit Nederland, Hollywood en Goirle

De LOG is erin geslaagd om de Polygoon uitzendingen ‘Beeld van Nederland 1920-2005’ rechten-vrij te vertonen. De uitzendingen zijn al begonnen: elke woensdagmiddag en zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Er is zoveel materiaal dat de LOG voorlopig vooruit kan. Het rechten-vrij kunnen vertonen van filmklassiekers uit Hollywood blijkt een stuk moeilijker. Toch kan de LOG er één vertonen: The Little Princess met een hoofdrol voor (toen nog) kindsterretje Shirley Temple. De vertoning maakt deel uit van de woensdag- en zondagmiddaguitzendingen. Met 4 en 5 mei in aantocht wordt ook de documentaire Tussen Bevrijding en Capitulatie uit het LOG-archief gehaald. Ook deze wordt vertoond in de woensdag- en zondagmiddaguitzendingen.

Rechtstreekse Tv-uitzendingen vanuit St. Jan

Op 22 maart zond de LOG voor het eerst rechtstreeks via Tv de zondagsmis uit vanuit de St. Jan in Goirle. Die lijn wordt voortgezet. Dus komen de komende dagen zelfs de Paasviering en de aanloop daarnaartoe bij iedereen in Goirle en Riel rechtstreeks in de huiskamer. Morgen, witte donderdag, is de uitzending om 19.00 uur. Het LOG-programma Podiumbreed schuift daarvoor een uurtje op. De Paasvieringen in het weekend zijn te zien op zaterdag om 20.00 uur en op zondag om 10.00 uur. De LOG en de parochie zijn in gesprek over meer uitzendingen van de zondagmis. Misschien zelfs tot 1 juni; tot die datum zijn bijeenkomsten met grotere aantallen mensen verboden.

De LOG blijft verder met diverse reportages en in de vertrouwde programma’s Goolse Kringen en Podiumbreed aandacht besteden aan de corona-ontwikkelingen in Goirle en Riel.

De Tv-uitzendingen van de LOG zijn (ook in Tilburg en elders in Midden-Brabant) te zien bij Ziggo op kanaal 44 en bij KPN op kanaal 1416; de radio-uitzendingen zijn te beluisteren via FM 105.6. Live kijken en luisteren via www.omroepgoirle.nl kan ook. 

log log