Inwoner gemeente Goirle besmet met coronavirus

Eerste besmetting

Eén inwoner van de gemeente Goirle is positief getest op het coronavirus. Het gaat hierbij om een bewoner van een zorginstelling. Deze persoon is opgenomen in het ziekenhuis. De GGD brengt de contacten van de patiënt in kaart. 

Burgemeester Mark van Stappershoef: “ Ondanks dat ik zie dat in onze gemeente de richtlijnen van het RIVM goed opgevolgd worden, werd het met de toename van het aantal besmettingen niet meer een kwestie van of er een besmetting zou komen, maar eerder wanneer. Dat wanneer is vandaag.
Ik heb gebeld met familie van de patiënt en hen sterkte gewenst. Ik leef met hen mee. Ook heb ik gesproken met de zorginstelling. Ik wil er bij inwoners op aandringen om de instructies en adviezen van het RIVM op te volgen. Alleen zo kunnen we verdere verspreiding voorkomen. “

Maatregelen coronavirus

De gemeente staat in nauw contact met alle betrokken partijen, zoals de GGD, het RIVM en de veiligheidsregio. Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. 

Vragen?

Heeft u vragen over het coronavirus? Bekijk dan de veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus op een rij: www.rivm.nl/coronavirus. Vindt u daar geen antwoord op uw vraag? U kunt ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). De actuele stand van zaken in onze regio leest u op de website van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, www.vrmwb.nl.

Gemeente Goirle Gemeente Goirle