Politiesteunpunt in Goirle verhuisd naar gemeentehuis

Politiesteunpunt in Goirle verhuisd naar gemeentehuis

 

Goirle – Het politie steunpunt aan de Thomas van Diessenstraat is per 2 maart verhuisd naar het gemeentehuis van Goirle. Politieagenten die actief zijn in de gemeente kunnen voortaan werken vanuit dit steunpunt, burgers kunnen hier op afspraak aangifte doen.

De politie in Goirle is onderdeel van team Leijdal. Dit basisteam heeft een bureau in Tilburg aan de Karel Boddenweg 9. Om de inwoners van de gemeente Goirle ook de mogelijkheid te bieden om makkelijk en dichtbij aangifte te doen is er een steunpunt ingericht, die vanaf 2 maart centraal in het gemeentehuis is gevestigd.

Het bureau in Tilburg blijft de uitvalsbasis voor het operationele politiewerk in de gemeente Goirle. De agenten die dat werk verrichten, kunnen ook vanuit het steunpunt hun werk doen als ze niet op straat actief zijn.

De politie heeft niet 24 uur per dag toegang tot deze locatie. Voor inwoners is het steunpunt uitsluitend op dinsdag op afspraak toegankelijk, binnen de openingstijden van het gemeentehuis.

Het politiesteunpunt

Het gemeentehuis is een bekende plek voor de inwoners van Goirle, dicht in de buurt en toegankelijk. Voor de politie betekent dit dat zij lokaal aanwezig zijn en samenwerken met de gemeente nog makkelijker wordt.

De politie heeft in het gemeentehuis een eigen ruimte met flexibele werkplekken. Bezoekers dienen zich te melden bij de balie van het gemeentehuis. De werkplekken hebben beperkte faciliteiten om te werken en aangiftes op te nemen. Er zijn geen wapenkluizen of ophoudkamers voor verdachten. Aangehouden verdachten worden dus niet meegenomen naar het gemeentehuis.

Dienstverlening blijft hetzelfde

De vertrouwde politie blijft gewoon in de gemeente actief, u zult agenten echter wat vaker op het gemeentehuis tegenkomen. Ook blijven evenveel agenten in de dorpen aan het werk. Wilt u aangifte doen? Ook daarin verandert niets in de werkwijze, enkel de locatie is veranderd.

Contact

Om een afspraak te maken voor een aangifte belt u 0900-8844. Ook voor contact met uw wijkagent kunt u bij dit nummer terecht. Het steunpunt is niet altijd geopend, u kunt dus niet zomaar binnenlopen. Voor spoedeisende hulp moet u altijd 112 bellen.

voorgevel gemeentehuis voorgevel gemeentehuis