Beeld Ireen Wüst komt voor gemeentehuis

Het beeld ter ere van Ireen Wüst komt voor het gemeentehuis te staan. Het beeld, dat wordt gemaakt door Iris Le Rütte, komt te staan aan de kant waar nu het marmeren blok met de tekst ‘gemeentehuis’ staat. De fietsbeugels worden verplaatst richting de raadzaal.

Het beeld van de hand van Iris Le Rütte is inmiddels van de kunstenares naar de bronsgieter. Hoe het eruit gaat zien, laten we nog even aan de verbeelding over. Wat we wel kunnen zeggen is dat het herkenbaar zal zijn, ook voor kinderen. Het beeld zit tussen figuratief en abstract in. ” Le Rütte omschrijft het beeld met de termen ’krachtig’, ‘dynamisch’, ‘sympathiek’ en ’vrouwelijk’. Bij de keuze voor het beeld en de kunstenares heeft Ireen Wüst een duidelijke stem gehad.

Waarom krijgt Ireen Wüst een beeld?

Begin 2018 won Ireen Wüst haar 5e Olympische gouden medaille.  Vlak hierna genoten duizenden mensen van haar huldiging in haar geboorteplaats Goirle. Burgemeester Mark van Stappershoef maakte toen bekend dat de grootste Nederlandse olympiër ooit een beeld krijgt. “Ireen Wüst is geboren en getogen in Goirle. En zij is de jongste én meest succesvolste Nederlandse olympiër ooit. En daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op” aldus wethouder Johan Swaans.

De onthulling van het beeld
De verwachting is dat het beeld in mei 2020 klaar is. Hierna volgt de feestelijke onthulling in het bijzijn van Ireen Wüst en haar familie. Wanneer, waar en hoe wordt later bekend gemaakt.