Liselotte Franssen voorgedragen als wethouder gemeente Goirle

bronvermelding Fotografie: ©Bart van Vlijmen fotografie

Benoeming tijdens raadsvergadering 31 maart 2020

Lijst Riel Goirle draagt Liselotte Franssen voor als wethouder voor de gemeente Goirle. Zij neemt hiermee het stokje over van wethouder Bert Schellekens, die vorige maand om gezondheidsredenen zijn functie neerlegde.  

Politieke loopbaan
Franssen is sinds 2014 voor Lijst Riel Goirle (LRG) actief in de Goirlese politiek. Eerst als raadslid en sinds 2018 ook als fractievoorzitter. Daarnaast vervulde Liselotte Franssen de taak van voorzitter bij de regiegroep en van waarnemend voorzitter van de gemeenteraad.

Liselotte Franssen: “Ik kijk er naar uit om me in te zetten als bestuurder van onze mooie gemeente. De bestuursperiode is al twee jaar onderweg. Ik ben me bewust van het feit dat ik op een rijdende trein stap. Samen met het college zet ik mij in om de doelen van het collegeprogramma verder te realiseren.”

Opvolging

De vrijgekomen raadszetel wordt zo spoedig mogelijk ingevuld volgens de procedure zoals de kieswet voorschrijft. De verwachting is dat de naam van het nieuwe raadslid binnen enkele weken bekend is. Wie Liselotte Franssen gaat opvolgen als fractievoorzitter is nog niet bekend.

Benoeming
Alles is erop gericht om zowel de nieuwe wethouder als het nieuwe raadslid op 31 maart 2020 tijdens de raadsvergadering te benoemen.

Foto_Liselotte_Franssen_LijstRielGoirle bronvermelding ©Bart van Vlijmen fotografie Foto_Liselotte_Franssen_LijstRielGoirle bronvermelding ©Bart van Vlijmen fotografie