Eerste resultaten gebruik faunapassage Goirle overtreffen verwachtingen

Het ecoduct is de afgelopen maanden gebruikt door 9 soorten zoogdieren: ree, wild zwijn, konijn, haas, egel, steenmarter, wezel, gewone bosmuis en veldmuis. Ook is de gewone pad aangetroffen op de faunapassage. Daarnaast zien we dat de tunnel gebruikt wordt door de vos. Conclusie is dat de faunapassage, ondanks de korte periode dat deze in gebruik is, door alle soorten dieren gebruikt wordt.

Uitgebreid onderzoek

Sinds april 2019 is de faunapassage Over Heide, over de Turnhoutsebaan vlakbij de Belgische grens, in gebruik. De faunapassage wordt dagelijks in de gaten gehouden met camera’s. En een ecoloog onderzoekt de sporen die aangetroffen worden.  

Recent is er uitgebreider onderzoek verricht.  Het volledige rapport en foto’s en video’s van de dieren op de faunapassage zijn te vinden op de speciale website www.faunapassagegoirle.nl.

Prachtig resultaat

“We zijn er trots op dat we als kleine gemeente zo’n belangrijke, grote faunapassage hebben kunnen ontwikkelen en bouwen. De faunapassage werkt uitstekend en wordt goed gevonden door de diersoorten waar de passage voor gebouwd is! Hierdoor kunnen de dieren veilig de Turnhoutsebaan oversteken. Het resultaat overtreft al onze verwachtingen,” aldus wethouder Johan Swaans.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over de faunapassage? Dan kunt u contact opnemen met Tim Hinssen op telefoonnummer (013) 5310 610 of via tim.hinssen@goirle.nl.