Koninklijke onderscheiding voor Jan van den Berg

Op zondagavond 29 september reikte burgemeester Mark van Stappershoef een Koninklijke onderscheiding uit aan Jan van den Berg. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Derde Wereld rommelmarkt

Het Mill Hillcollege betrekt leerlingen en medewerkers bij de ‘derdewereld problematiek’ in de breedste zin van het woord. Het geld dat met de jaarlijkse rommelmarkt wordt opgehaald, wordt voornamelijk gebruikt voor steun aan projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. De rommelmarkt trekt jaarlijks zo’n 15.000 tot 20.000 bezoekers. Zo’n 700 vrijwilligers zorgen voor een soepele organisatie van dit evenement.

Jan van den Berg is al 50 jaar zeer actief betrokken bij de organisatie van de rommelmarkt. Naast zijn rol van secretaris onderhoudt hij ook de contacten met de projecten, is hij contactpersoon voor de stichting Wilde Ganzen en zorgt hij voor de vergunningsvragen. Daarnaast zorgt hij voor de verdeling van de opbrengsten en coördineert hij aan welke projecten geld gegeven wordt. Hij verzorgt draaiboeken, vrijwilligersindeling, archief- en beeldmateriaal en geeft leiding aan voorbereidings- en evaluatievergaderingen. Hij wordt gezien als de drijvende kracht van de rommelmarkt.

Vrijwilligerswerk

Niet alleen voor de rommelmarkt, maar ook voor andere organisaties heeft Jan van den Berg zich vele jaren ingezet. Van 2007 tot 2019 was hij bestuurslid/voorzitter bij de Stichting Wereldwinkel Goirle. Tussen januari 2006 en januari 2008 was hij als bestuurslid actief voor GroenLinks afdeling Goirle/Riel. Sinds 1984 vervulde hij diverse functies bij de parochie Heikant/Quirijnstok in Tilburg. Hij is of was hoofdredacteur en vormgever van het parochieblad, lid van het koor, lid van het parochiebestuur en voorzitter van de diakonieraad.

Uitreiking

Burgemeester Mark van Stappershoef reikte de Koninklijke onderscheiding uit op de 50e editie van de Derde Wereld rommelmarkt. De uitreiking vond plaats op zondag 29 september, bij de bekendmaking van de opbrengst van de markt.

jan vd berg (003 jan vd berg (003