Ton van Gool exposeert 600 prachtige foto’s van het Rijke Roomsche leven in de Rielse kerk

Historicus- en Rielse archivaris Ton van Gool exposeert in het kader van “Rondje Open Kerk” een belangrijk deel van zijn imposante foto-collectie. Dit keer betreft het ruim 600 prachtige foto’s, betreffende beelden van de religieuze Rielenaren in de afgelopen honderd jaar.

Samen met zijn steun en toeverlaat Simon Segers zijn de foto’s van de “taante nonnekes,  heerooms en andere eerbare nationale en internationale religieuzen van het kerkdorp verzamelt op vijftig grote panelen.

Het belangstellend publiek in het algemeen en de geboren en getogen Rielenaren in het bijzonder, zullen met veel plezier reikhalzend uit kunnen kijken naar het religieus leven van de laatste eeuw. Juist omdat het item het Rijke Roomsche leven is, is de keuze de selectie te exposeren in de kerk van de Antonius Abt, een juiste beslissing.

Wanneer te zien:

De foto’s zijn te bewonderen iedere woensdag van 14 tot 16.30 uur in de Rielse Kerk gedurende de vakantie periode 10 - 17 - 24 en 31 juli en 7 en 14 augustus.

De kerk is dan in het kader van “Rondje Open Kerk” geopend. De toevoeging van de foto-expositie over het Roomsche verleden is absoluut een verrijking voor de traditionele kerk-bezichtiging.

 

Foto; De gedreven archivaris Ton van Gool, toont enkele beelden over het

         Roomsche verleden. fotografie Nico de Beer.

 

 

,

IMG_0880 IMG_0880