Asfalteringswerken Grote Baan – 28-30 juni 2019

ingevoerd op 07-06-2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat het wegdek van de Grote Baan (N12) in Ravels-centrum vernieuwen. De doortocht van het dorp krijgt een vernieuwde rijweg in asfalt tussen de brug en de Raaftuinweg.

De toplaag van het wegdek wordt afgefreesd en terug aangelegd met nieuw asfalt. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

De rijwegvernieuwing op de N12 wordt gedurende één weekend uitgevoerd, doorlopend vanaf vrijdagavond 28 juni 2019 om 20.00 uur tot zondag 30 juni 2019 om 18.00 uur.

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: weekendwerk en omleiding

Tijdens dit weekend is de werkzone volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dan geldt voor doorgaand verkeer een omleiding tussen Turnhout en Weelde via Weelde Station (N119 en Geeneinde). Percelen en zijstraten in de werfzone zullen het hele weekend niet bereikbaar zijn met gemotoriseerde voertuigen. Bewoners en bezoekers kunnen hun voertuig parkeren in de dichtstbijzijnde zijstraat. Voor plaatselijk verkeer zal het kruisen van de werfzone met de wagen vanuit de zijstraten tijdens de werken meestal onmogelijk zijn. De voet- en fietspaden blijven wel steeds toegankelijk. De handelaars in dit tracé zullen dus enkel te voet of met de fiets bereikbaar zijn.

De Lijn

De lijnbussen zullen via Weelde-Statie naar Weelde rijden en zo verder naar Tilburg. Alle haltes tussen de ring van Turnhout en Weelde Gemeentehuis worden niet bediend. De haltes in Oosthoven zullen dus ook niet bediend worden. 

Er komt een vervanghalte in Weelde in de Koning Albertstraat ter hoogte van het gemeentehuis. De tijdelijke halte is ter vervanging van de halte aan Bpost. De laatste lijnbus die het normale traject rijdt, is die van 19.06 uur uit Tilburg en 19.02 uur uit Turnhout.

Contacteer ons

Heb je nog vragen over dit project? Neem dan een kijkje op www.ravels.be.

Je kan ook altijd terecht bij de gemeentelijke technische dienst via 014 40 19 46 of info@ravels.be

AWV en de aannemer zullen er alles aan doen om de hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden. Alvast bedankt voor uw begrip. 

 

P1060836 P1060836