Uitnodiging: Avond met sprekers en discussie in de bibliotheek

ingevoerd op 03-05-2019

Groene energie en het landschap, hoe gaat dat samen?

 

Op dinsdag 14 mei 2019 verzorgt het Biodiversiteitsteam Goirle-Riel samen met de Bibliotheek Goirle een informatieve avond met als thema Energie & Landschap. Centraal staat de vraag hoe wij in onze gemeente een energietransitie kunnen realiseren met respect voor landschap, natuur en biodiversiteit. U bent van harte welkom om te komen kijken, luisteren en mee te praten!

De wereldwijde verandering van het klimaat heeft grote gevolgen voor mens en natuur. In Nederland hebben we niet alleen te maken met zachte natte winters en droge hete zomers, maar ook zien we onze natuur veranderen. Soorten planten en dieren die zich niet snel genoeg kunnen aanpassen zullen verdwijnen waardoor de onder druk staande biodiversiteit nog verder afneemt.

Om de opwarming van de aarde zo veel mogelijk te beperken wordt vooral ingezet op grootschalige opwekking van energie met windmolens en zonneweides. Juist die twee hebben een groot effect op het landschap. Hoe combineren we de noodzaak van groene energie met bescherming van de kwetsbare natuur en het mooie landschap? Om hier een beter zicht te op krijgen hebben wij twee sprekers uitgenodigd.

Joris van Boxtel, projectleider bij de stichting Duurzaam MOED en bestuurslid DuurzaamRielGoirle, laat zijn licht schijnen op de energietransitie in Midden-Brabant en de projecten in onze gemeente. Paul van Hoesel, strateeg Ruimte bij de gemeente Tilburg, vertelt over de uitdagingen en de mogelijkheden om dergelijke projecten zo goed mogelijk in te passen in het landschap. Uiteraard is er ruimte voor vragen en discussie. Wilt u zich daarna verder verdiepen in dit onderwerp? De bibliotheek presenteert deze avond diverse titels uit haar collectie, met speciale aandacht voor Drawdown van Paul Hawken.

De toegang is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer uw plaats via goirle@bibliotheekmb.nl
Aanvang: 20:00. Locatie: Leescafé Bibliotheek Goirle, na 18:00 ingang via CC Jan van Besouw.

Rondje Goirles artikel energie en landschap afbeelding Rondje Goirles artikel energie en landschap afbeelding