Goirle en Riel kleuren oranje: Koningsdag komt eraan!

ingevoerd op 12-04-2019

Goirle en Riel kleuren oranje: Koningsdag komt eraan!

27 april is het weer Koningsdag. Alle straten van Riel en Goirle zullen die dag oranje kleuren. Dit jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een groot feest op het Kloosterplein. Een klein overzicht van alle activiteiten.

 

Koningsnacht

Voor alle jongeren tussen de 12 en 18 jaar begint Koningsdag al een nacht eerder. Op vrijdag 26 april vindt in jongerencentrum Mainframe het Koningsnachtfeest plaats. Van 20:00u tot 23:00u draaien onder andere de DJ’s Luuk, Wesley, Quinten, Jase en Djimmy de vetste platen. De kaarten voor het feest zijn vanaf 1 april te koop via de website van Mainframe (www.mainframe101.nl). De kaarten kosten €2 en het feest is alcoholvrij.

 

Oranjeontbijt

Koningsdag begint met het inmiddels bekende Oranjeontbijt in de Wildacker. Start de dag met een heerlijk ontbijt. Mocht u bij dit ontbijt aanwezig willen zijn, meldt u dan aan bij de Wildacker. Er zijn maar beperkte plaatsen dus vol = vol! Het ontbijt begint om 9:30u en eindigt rond 11:30u.

 

Rommelmarkt en jeugdspelen

Ook dit jaar is de Frankische Driehoek decor voor verschillende koningsdagactiviteiten. Vanaf 10:00u is er een de traditionele rommelmarkt en zullen er weer verschillende spelletjes zijn waar kinderen aan mee kunnen doen. Het programma op de Frankische Driehoek eindigt om 13:00u. Wil je meedoen aan de rommelmarkt? Om 9:00u kun je je spulletjes uitstallen.

 

Oud Hollandse spelen

Op zoek naar nog meer leuke spelletjes voor kinderen? Dan is het Molenpark de perfecte locatie. Vanaf 14:00u zal het Molenpark omgetoverd worden tot spelletjespark waar jong en oud zich kan vermaken. Meedoen aan de spelletjes kan tot 17:00u.

 

Oranjefeest

Koningsdag sluit u dit jaar af op het Kloosterplein. Daar vindt namelijk vanaf 14:00u het Oranjefeest plaats. Stoer Toeval, T-Men & Miss Ella, Foul Play Committed en DJimmy zullen tot 23:00u zorgen voor ultiem koningsdagentertainment. Om de grote honger te stillen zal een foodtruck aanwezig zijn met de lekkerste lekkernijen. Het Oranjefeest wordt georganiseerd in samenwerking met Mozes, Flanders, Casa di Renzo en CC Jan van Besouw.

 

Riel

Ook in Riel is er de hele dag een hoop oranjevermaak. Op het Dorpsplein zullen de hele dag verschillende activiteiten georganiseerd worden. Naast de vele spelletjes voor kinderen, zal er ook een cupcakewedstrijd zijn, een voorstelling van dansgroep Danszz! en sambaband Samba Bando en nog veel meer. Om 15:00u zal Martin Stone optreden. Ook zal er genoeg eten en drinken zijn. Het feest in Riel start om 12:00u en zal tot 17:00u duren.

 

Wilt u meer informatie over alle activiteiten en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Koningsdag 2019? Volg dan onze kanalen op social media: facebook.com/oranjefeestgoirle, instagram.com/oranjefeestgoirle of bezoek onze website www.oranjefeestgoirle.nl of www.oranjefeestriel.nl

Koningsdag_2019 Koningsdag_2019
Logo Oranjefeest Logo Oranjefeest