Wandeling langs Gôolse Geheimen

ingevoerd op 26-03-2019

De vereniging Recreatie en Toerisme nodigt u weer uit om deel te nemen aan onze maandelijkse wandeling op zondag 31 maart.

Deze keer voert de wandeling ons naar een oud stukje van Goirle. We wandelen door de Fabriekstraat en de Bergstraat. Daarna gaan we het Havepterrein op om de oude textielfabriek van de familie van Puijenbroek te bezichtigen. Wist U dat er een aftakking van de spoorlijn Tilburg-Turnhout naar het station in Goirle heeft gelopen? Was U bekend dat de Watermolenstraat vroeger een belangrijke doorgangsroute was en er een heus tolhuis heeft gestaan? Wist U dat in de Bergstraat het oude café Mozes heeft gestaan en hoe die aan deze naam kwam?

Laat U door onze gidsen Jan, Ton, Varno, Geert en Niek informeren over al deze bijzonderheden over dit stukje historie van Goirle. Bent U nieuwsgierig geworden?

Meldt u zich dan snel aan bij Varno Morseld : vmorseld@wxs.nl

Startpunt: op de parkeerplaats achter het zwembad Waterspoor in Goirle.

Ingang aan de Parallelweg.

Tijd: 13:30 – 17:00 uur

Prijs: Volwassenen € 7,50 per persoon (inclusief koffie met iets lekkers erbij) Maximaal: aantal deelnemers: 35

De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling en de aanmelding dient uiterlijk voor vrijdagmiddag 29 maart voor 12.00 uur plaats te vinden. U kunt het geld overmaken op rekening NL22 RABO 0141869240 t.n.v. G.Morseld onder vermelding : “Wandeling Havep”. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met : G.Morseld Tel. 013-5347801

gasfabriek gasfabriek
watermolenstraat watermolenstraat