Vergadering over opheffing Stichting Goirle-Krasnogorsk (SGK) op 4 april 2019

ingevoerd op 25-03-2019

Het bestuur en de Raad van Vrienden van SGK willen komen tot het opheffen van de Stichting.

Sinds de oprichting in 1988 heeft de SGK vele uitwisselingen tussen Goirle en Krasnogorsk gerealiseerd. Doel hiervan was onder andere om te werken aan een beter begrip tussen bewoners van Goirle en Rusland. Met ondersteuning van de beide gemeenten is hier jaren aan gewerkt. Goirle en een deel van de inwoners hadden ook een echte vriendschapsband met Krasnogorsk. Vanuit de gemeente en de politiek verdween langzaam de belangstelling hiervoor. Niet alleen in Goirle, het werd ook steeds moeilijker om met de gemeente Krasnogorsk te communiceren.

Dertig jaar activiteiten vraagt wel om een goede afsluiting. Niet alleen voor degenen die nog een mooie herinnering aan Krasnogorsk hebben maar ook heel formeel om de boeken van SGK af te sluiten. Hiervoor is een korte afsluitingsvergadering met de Raad van Vrienden en daarna een optreden in Russische stijl. Igor Fateev zal dit op een passende wijze verzorgen. Dit vindt plaats op donderdag 4 april: vergadering om 19.30 uur en optreden om 20.15 uur in de Wildacker aan het Van Hogendorpplein.

Wanneer u nog eens wilt terugkijken op de geschiedenis van SGK dan kan dat nu nog op de website www.goirle-krasnogorsk.nl. Het is de bedoeling dat deze site in ieder geval tot eind april 2019 blijft bestaan.

Iedereen die zich betrokken voelt is op 4 april welkom. Wel graag opgeven voor welk deel of delen van de avond je wilt komen via hansvdtillaart@gmail.com. Reacties op dit voorgenomen besluit en suggesties hiervoor kunnen ook gestuurd worden naar dit e-mailadres.

Krasnogorsk Krasnogorsk