Stichting Met je hart opent harten tijdens Appeltjes van Oranje pitch

ingevoerd op 28-01-2019

Met je hart maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar “De kracht van samen; vrijwilligers doen mee(r)!”. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om elkaar te helpen. Er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven, Met je hart is gisteren verkozen tot één van de twaalf genomineerden.
Babs van Geel opent harten
Tijdens een spannende finaledag op 24 januari, mocht initiator Babs van Geel haar verhaal vertellen aan de jury en het publiek. Een ontroerend verhaal over het ontstaan van Met je hart: waarin alles begon met een fotoreportage van Greet. Een alleenstaande vrouw, met een eenzaam bestaan. Zij is voor Babs de inspiratie geweest om de eenzame gevoelens onder ouderen te verzachten. En nu, zoveel jaar verder, is Met je hart actief in 26 gemeenten met een schil van meer dan 1000 vrijwilligers. Al deze vrijwilligers organiseren waardevolle, kleinschalige, terugkerende ontmoetingen voor zelfstandig wonende ouderen. De vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter de stichting, zij zorgen voor impact op het leven van veel kwetsbare ouderen.
Een nominatie
Stichting Met je hart is, met 11 anderen, genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Drie van deze genomineerden ontvangen op 23 mei 2019 een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Máxima. “Dit zou een kroon zijn op het werk van al onze vrijwilligers, die zich elke dag opnieuw inzetten om eenzaamheid te verzachten”, aldus Babs van Geel.
Klein gebaar, grote impact
Ook het verschil maken? Met je hart is altijd op zoek naar vrijwilligers. Meer info over de nominatie en/of de stichting: metjehart.nl

Babs-appeltje Babs-appeltje