Na lange leegstand nieuwe invulling op de Hovel 18

ingevoerd op 14-01-2019

Eindelijk heeft Goirle ook een eigen koffiecafé
Het horeca-aanbod in Goirle blijft groeien:

op dinsdag 15 januari opent op De Hovel 18 koffie- en lunchcafé ‘Koffiebakkers’ zijn deuren – midden in het winkelcentrum.
Koffiebakkers richt zich op koffie(specialiteiten), lunch en huisgemaakt gebak. “Het is een droom die uitkomt” – aldus Tom Bakkers (30) – eigenaar van Koffiebakkers. Bakkers heeft 9 jaar lang gewerkt als bedrijfsleider in de horeca bij de Efteling. Hij heeft altijd gedroomd om een eigen koffiezaak te openen. In eerste instantie was hij op zoek naar een geschikte locatie in Tilburg. “Het aanbod in Tilburg is beperkt en de (huur)prijzen te hoog als startende ondernemer”. Via zijn netwerk in Goirle stuitte hij op het pand aan De Hovel. Op dit hoekpand (tegenover de Albert Heijn) was voorheen bakkerij Schellekens gevestigd – later zou hier een sandwich-zaak openen (met de naam Locca). Door persoonlijke omstandigheden konden de eigenaren deze sandwich-zaak niet openen, waarna Bakkers het pand overgenomen heeft.
Nog meer levendigheid in centrum
“We hebben al ontzettend veel leuke reacties gekregen van omwoners – men is blij dat er op deze hoek van het winkelcentrum eindelijk iets meer levendigheid komt” vertelt Bakkers. Bakkers is zelf geboren en getogen in Goirle en kent vele mensen uit ‘Goôl’ – mede door zijn betrokkenheid bij verschillende toneelverenigingen in de omgeving (waaronder de Sinterklaas Teejaater Sjoow). Zijn specialiteiten zijn de koffiespecials, rijk-belegde broodjes met huisgemaakte salade en huisgemaakt gebak. “We hebben diverse proefsessies gehouden met vrienden – hier was de desem-bol met makreelsalade absoluut favoriet” “en de eigen gemaakte Red Velvet taart”. Bovendien zijn alle gerechten en koffies ook om mee te nemen – “Dat is uniek hier in het centrum”.
Openingsweek
Koffiebakkers opent op dinsdag 15 januari om 09:00 uur zijn deuren en zal 6 dagen per week (van dinsdag t/m zondag) geopend zijn. Tijdens de openingsweek (van 15 januari t/m 20 januari) zijn er verschillende openingsacties, zoals speciale aanbiedingen en een wedstrijd om een gratis lunch voor 4 personen te winnen.

Meer informatie is te vinden op de website:
www.koffiebakkers.nl

koekebakkers koekebakkers