Officiële opening glasvezelnetwerk voor bedrijventerrein Tijvoort in Goirle

ingevoerd op 23-11-2018

Op 23 november 2018 heeft Stichting ONS Tijvoort het door Coöperatie Midden-BrabantGlas aangelegde glasvezelnetwerk officieel in gebruik genomen. Sprekers Vincent Vorster (voorzitter Stichting ONS Tijvoort) en Johan Swaans (wethouder Financiën & Economie gemeente Goirle) onderstreepten de belangrijkheid van het glasvezelnetwerk voor een toekomstbestendig bedrijventerrein. Oud-wethouder en mede-initiatiefnemer Theo van der Heijden verrichtte de ‘opening’ van dit netwerk voor de bijna 200 aansluitingen op bedrijventerrein Tijvoort én het buitengebied in Goirle.

Waarom glasvezel?

Door toename van alle dataverkeer via de inmiddels verouderde koperen kabels wordt in Nederland in hoog tempo de overstap naar glasvezel gemaakt. De mogelijkheden van glasvezel zijn zo groot, dat deze ruimschoots voldoen aan de eisen voor de komende 50 tot 100 jaar.

Glasvezel, ook fiber genoemd, is een haardunne vezel van glas, waardoor signalen razendsnel en heel betrouwbaar over zeer grote afstanden worden doorgegeven met behulp van licht. Dit zorgt voor een supersnel internet, waarmee veilig en stabiel data kan worden verstuurd en ontvangen.

Coöperatie Midden-BrabantGlas

Stichting ONS Tijvoort heeft, samen met enkele Tijvoortse ondernemers en gemeente Goirle, diverse gesprekken met potentiële glasvezelleveranciers gehouden. Uiteindelijk werd unaniem voor Coöperatie Midden-BrabantGlas gekozen; een betrouwbare en zeer deskundige organisatie die zich sinds eind 2015 sterk maakt om via een coöperatief model glasvezelnetwerken in Midden-Brabant aan te leggen. In eerste instantie gericht op de buitengebieden, maar inmiddels ook zeer actief op vele bedrijventerreinen.

Glasvezel op bedrijventerrein Tijvoort

Op de informatieavond in januari 2018 hebben Stichting ONS Tijvoort en Coöperatie Midden-BrabantGlas alle uitleg aan een honderdtal geïnteresseerde ondernemers gegeven. Een minimaal aantal aansluitingen was benodigd om te starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Dit aantal werd ruimschoots overschreden met de 125 aansluitingen op bedrijventerrein Tijvoort en bijna 75 aansluitingen in het buitengebied in Goirle. Een extra hoofdverdeelstation voor het glasvezelnetwerk was hierdoor nodig en deze zogenaamde POP-station is nu geplaatst op het lang-parkeerterrein aan de Parallelweg in Goirle.

Met de komst van het glasvezelnetwerk wordt bedrijventerrein Tijvoort nog aantrekkelijker als vestigingsplaats voor ondernemers. Ook wordt glasvezel binnenkort op het bedrijventerrein ingezet voor een optimale beveiliging middels beveiligingscamera’s.

Bestuur Stichting ONS Tijvoort

Naast voorzitter Vincent Vorster, zijn ook penningmeester Ronald Vromans, secretaris Annemarie van Amersfort en bestuurslid Bernadette van Iersel druk doende om de collectieve belangen van alle Tijvoortse ondernemers te behartigen.

Meer informatie is te lezen op www.midden-brabantglas.nl en www.onstijvoort.nl

Opening door Theo vd Heijden Opening door Theo vd Heijden
Spreker Johan Swaans (wethouder Goirle) Spreker Johan Swaans (wethouder Goirle)
Spreker Vincent Vorster (vz OT) Spreker Vincent Vorster (vz OT)