Plaatsing brugliggers faunapassage

ingevoerd op 26-10-2018

Op vrijdag 2 november vanaf 21.00 uur krijgt de faunapassage, die in Goirle in aanbouw is, echt vorm: de betonnen liggers die de brug van het ecoduct vormen worden dan geplaatst. Aannemer Ploegam en gemeente Goirle nodigen u uit om bij deze indrukwekkende gebeurtenis  aanwezig te zijn. Het plaatsen van de liggers gebeurt ’s nachts tussen 21.00 en 5.00 uur, omdat er dan weinig verkeer op de Turnhoutsebaan is. Dat is veiliger én levert minder overlast op voor de weggebruiker.

Prefab betonnen liggers

De betonnen liggers, die vooraf in delen gemaakt zijn, vormen straks het brugdek van het ecoduct. In totaal komen er elf liggers met een lengte van ruim 27 meter over de weg te liggen. Deze prefab liggers wegen zo’n 35 ton per stuk en vormen de basis voor de oversteek van de dieren van oost naar west.

Verkeer

Om de liggers veilig te kunnen plaatsen, zijn er tijdens deze nacht tijdelijke verkeersstops op de Turnhoutsebaan. De eerste ligger wordt geplaatst op vrijdag 2 november om 21.00 uur. Op zaterdag 3 november om 5.00 uur zijn de werkzaamheden die vertraging op de weg kunnen opleveren afgerond.

Tribune

Iedereen die benieuwd is naar het plaatsen van de betonnen liggers kan dit bijwonen vanaf een tribune aan de oostzijde van de Turnhoutsebaan. Op veilige afstand van de werkzaamheden kunt u alles zien. U kunt uw auto parkeren bij de Roovertsche Leij (Gorps Baantje 1), vanaf daar kunt u over het fietspad naar de faunapassage lopen. Denk hierbij aan uw eigen veiligheid en zichtbaarheid. Draag bij voorkeur een reflecterend(e) hesje of jas. Bij de bouwplaats zelf is geen parkeergelegenheid.