Oproep: inzendingen voor jaarlijkse verkiezing van Gouwe Peerke gevraagd

ingevoerd op 11-10-2018

Wie verdient volgens u de wisselbokaal en cheque van 1500 euro in het thema ‘de gevangene bezoeken’?
 
Stichting Peerke Donders nodigt iedereen uit om een persoon of organisatie uit het gebied 013 (dus Tilburg en omliggende dorpen) aan te dragen voor de nominatie voor de titel Gouwe Peerke 2019. Zoals elk jaar staat er een thema centraal en valt er naast een onderscheiding ook een fraai geldbedrag te winnen. In 2019 is het thema: de gevangene bezoeken. Voorzitter Aziza Aboulkacem: “Dit thema is breed interpreteerbaar, van mooie initiatieven gericht op gedetineerden of rehabilitatieprojecten of meer figuurlijk, hulp, activiteiten of programma’s voor mensen die op welke manier dan ook gevangen zitten, bijvoorbeeld in een situatie of een ziekte. Alle input is welkom en zal door de jury zorgvuldig worden beoordeeld. Uiteindelijk nomineren we drie kandidaten voor de titel. De winnaar ontvangt 1.500 euro, de nummers twee en drie elk 500 euro.”

Wisselbokaal en cheque
De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Peerke Donders. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk met de titel beloond.

Inzenden?
Draagt u iemand, een organisatie of een goed doel binnen het thema ‘de gevangene bezoeken’ een warm hart toe? Stuur dan een e-mail naar gouwepeerke@live.nl. Een toelichting wordt op prijs gesteld. 

UITREIKING GOUWE PEERKE 2018 FOTO PAUL SPAPENS UITREIKING GOUWE PEERKE 2018 FOTO PAUL SPAPENS