De Derdewereldrommelmarkt komt er weer aan!

ingevoerd op 10-09-2018

Terrein van Mill Hill College

De leukste rommelmarkt van Nederland en de grootste in zijn soort! Zondag 30 september vanaf 10:00 uur gaan de poorten open op het rommelmarktterrein bij het Mill Hill College in Goirle.

Maar voordat het zover is, zijn er natuurlijk nog de voorbereidingen. Zaterdag 22 september is het weer de jaarlijkse ophaaldag en gaan de vrijwilligers Goirle rond om verkoopbare spullen op te halen. Van maandag 24 september tot en met donderdag 27 september kunnen er spullen gebracht worden van 9:00 uur tot 21:00 uur. Na donderdagavond 21:00 uur worden er geen goederen meer aangenomen.

De vele vrijwilligers die meehelpen om de rommelmarkt een succes te maken, beginnen al op de donderdag voor de ophaaldag om de vloeren van de tenten te leggen en de tenten op te bouwen. Gelukkig hebben we in de week na de ophaaldag ook altijd vele handjes om alles uit te sorteren en de kramen en het terrein in te richten voor de grote dag. Maar er kunnen altijd nog meer handjes bij. Heeft u kinderen op het Mill Hill College of een andere band met de school of de Werkgroep Derde Wereld, geef u dan op om mee te helpen. Zowel in de voorbereiding als op de marktdag zelf, is hulp welkom. Via www.derdewereldrommelmarkt.nl kunt u u inschrijven. Geef wel even duidelijk aan wat uw band is met de school of de organisatie.

De opbrengst van de rommelmarkt wordt besteed aan diverse goede doelen in Derde Wereld landen, uitgezocht door de organisatie zelf. Geen tijdelijke projecten, maar projecten waar de bevolking op de langere termijn ook wat aan heeft, zoals zorg en onderwijs.

Maar nu nog eerst alle spullen verzamelen. Heeft u in de vakantie ook tijd gehad om wat op te ruimen? Of bent u iemand die heel het jaar al spullen opzij zet voor de rommelmarkt? Helemaal geweldig! Wij wachten vol spanning af.

mill hill mill hill