GRATIS bloembollen en GRATIS nestkastjes

ingevoerd op 03-09-2018

Groener Goirle helpt u!

Na de succesvolle voorjaarsactie  met het uitdelen van planten, struiken en zaden aan de inwoners van Goirle en Riel, gaan we verder met het helpen van de natuur in onze directe omgeving.

Iedereen weet dat het slecht gaat met de insecten en daarmee ook met de vogels. Vooral in de agrarische buitengebieden  voltrekt zich een drama. Door het sproeien van het vele gif in de agrarische buitengebieden zijn alle insecten daar dood. Insecten zijn voeding voor vogels. Die verdwijnen daar dus ook.

Toch blijven we ook optimistisch, er komt steeds meer aandacht voor de problemen en we kunnen er allemaal ook zelf iets aan doen. Zorg daarvoor in ieder geval voor veel groen in je tuin:  bomen en struiken, veel planten in je tuin, het helpt echt! En u helpt mee Goirle biodiverser te maken.

We hebben een goed idee om het  leven fijner te maken voor insecten en dieren in de tuin, vooral ook om het seizoen voor de insecten en vogels te verlengen: PLANT BLOEMBOLLEN! Ze bloeien  al heel vroeg, kleuren uw tuin en bieden voedsel voor de insecten.  Zo is bijvoorbeeld het citroentje de eerste vlinder die uw tuin kan gaan bezoeken en zo ook komen de hommels snel . Dat zijn vroegelingen, heerlijk als je ze weer ziet als het nog koud is…

De insecten vormen weer voedsel voor de vogels zodat deze zich kunnen gaan voorbereiden op het maken van een nestje in het voorjaar.  Zorg dat ze de winter goed doorkomen door wat pinda’s of vetbolletjes op te hangen. En bied alvast een plekje waar ze eventueel kunnen gaan nestelen want daar gaan ze al heel vroeg naar op zoek.  En als ze dan nestelen, wordt het helemaal druk in uw tuin. Wat zult u straks een plezier hebben van al die vogels om u heen. Om  het de vogels  makkelijker te maken: HANG een NESTKASTJE OP!  Zo kunnen  de vogels rustig broeden en zult u later het gekwetter van de kleintjes kunnen horen als de moeder in en uitvliegt om voedsel te halen. Op deze manier  kunt u nog meer genieten van uw groene omgeving.

Groener Goirle helpt u door GRATIS bloembollen en GRATIS nestkastjes uit te delen op 22 september.

U heeft keuze uit 30 verschillende bloembollen, biologisch geteeld en zelf vermeerderend.

NB. Voor het gratis nestkastje dient u zich aan te melden op groenergoirle@outlook.com

Graag zo vroeg mogelijk, want ze worden handgemaakt, uiterlijk tot 18 september.

O.v.v. pimpelmees, koolmees, huismus of zwaluw.

INFO:

De Najaarsactie Groener Goirle is op 22 september 

van 10:30 tot 15:00 uur

In De Tuin, hoek Kalverstraat/Tilburgseweg

Groener Goirle is een werkgroep van het Biodiversiteitsteam Goirle/Riel en wordt ondersteund door de Gemeente Goirle.

372749_ 372749_